Vyzkoušejte další ze zdravých receptů, tentokrát to bude olejová bábovka s ricottou a chia semínky. Bábovka je velmi chutná, vhodná též jako víkendový moučník. Pokud máte v ledničce ricottu a nevíte, co z ní uvařit či upéct, jedná se o ideální moučník. Na zajímavé chuti přidají také stále více oblíbená a vyhledávaná chia semínka.
Počet porcí: 8 až 10 porcí
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 50 minut pečení
Výživové hodnoty: 2727 kcal (73 g bílkovin, 273 g sacharidů, 147 g tuku)
Na olejovou bábovku s ricottou budeme potřebovat
250 g pšeničné polohrubé mouky
250 g ricotty
70 ml mléka
70 g třtinového cukru
100 g slunečnicového oleje
3 vejce
20 g chia semínek
2 lžičky kypřícího prášku
Postup přípravy
- Mouku smícháme s kypřícím práškem a chia semínky.
- Celá vejce vyšleháme s cukrem, olejem a ricottou.
- Vše s pomocí mléka spojíme do hromady a dobře promícháme, aby nám vzniklo hladké těsto.
- To přesuneme do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy (použít můžeme též formu na chlebíček).
- Pečeme v troubě rozpálené na 180 °C přibližně 50 minut.
Napsat komentář