Obrácené koláče vypadají velmi efektně. Tady na webu jste už mohli vidět recept na švestkový obrácený koláč, tentokrát jsme už kvůli sezóně jablek připravili koláč jablečný. Chuť jablek doplňuje skořice a med. Jestliže jste měli letos nečekaně větší úrodu, s přípravou koláče neváhejte. Je hotový raz dva.
Počet porcí: 6 porcí porcí Náročnost: snadné Doba přípravy: 20 minut + 30 minut pečení Výživové hodnoty: 1282 kcal (37 g bílkovin, 195 g sacharidů, 38 g tuků)
Na obrácený jablkový koláč budeme potřebovat
300 g jablek
30 g medu
20 g másla
1 lžíci třtinového cukru
80 g pšeničné celozrnné mouky
80 g pšeničné hladké mouky
3 vejce
1 lžičku skořice
1 lžičku kypřícího prášku
špetku soli
Postup přípravy
- Jablka nastrouháme a dáme je na dno zapékací formy, kterou můžeme předem vymazat máslem (pokud použijeme s nepřilnavým povrchem, mazat nemusíme).
- Jablka zasypeme skořicí se třtinovým cukrem a poklademe plátky másla.
- Celá vejce vyšleháme s medem, přidáme mouky, kypřící prášek a špetku soli. Vznikne nám tekuté těsto, kterým jablka zalijeme.
- Dáme péct do trouby. Až povrch zezlátne, koláč vyndáme.
- Necháme ho trochu vychladnout, a pak ho vyklopíme na tác.
Napsat komentář