Jestliže vás už omrzely klasické vánoční perníčky, vyzkoušejte si norimberské perníčky zvané lebkuchen. Tyto perníčky jsou z mandlového těsta, které je doplněné kandovaným ovocem. Na perníčky si můžete připravit buď čokoládovou nebo cukrovou rumovou polevu. Doporučujeme je péct pár dní před Vánoci, aby pohodlně stihly změknout.
Počet porcí: 30 perníčků
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 40 minut
Na norimberské perníčky budeme potřebovat
100 g medu
60 g pšeničné celozrnné mouky
60 g pšeničné hladké mouky
2 vejce
50 g kandovaného ovoce
50 g mletých mandlí
1 lžičku jedlé sody
1 lžičku koření do perníku
1 lžičku citronové kůru
čokoládu
kokosový olej
nasekané mandle
Postup přípravy
- Med si rozpustíme a smícháme ho s vyšlehanými vejci.
- Tuto směs přidáme k mouce, jedlé sodě, mletým mandlím a kandovanému ovoci.
- Přidáme koření do perníku a citronovou kůru.
- Vypracujeme hladké těsto, které dáme na 30 minut odpočinout do ledničky.
- Z těsta vykrajujeme přibližně 0,5 cm silné tvary, které dáme na plech vyložený pečícím papírem.
- Perníčky pečeme přibližně 15 minut na 170 stupňů.
- Po vychladnutí potíráme čokoládou rozpuštěnou s kokosovým olejem a zdobíme nasekanými mandlemi.
Napsat komentář