Sezóna jahod se pomalu blíží. První sladké jahody teď už můžete zakoupit v obchodech a právě z nich si zkusit připravit tenhle výborný nepečený dort s cukrářskými piškoty. Dort díky tvaroho-jogurtovému krému obsahuje minimum tuku a spoustu bílkovin. Protože se nepeče, jeho příprava zabere pár minut. Počítejte však s tím, že ho nemůžete rovnou podávat, ale musíte ho (třeba jen na pár hodin) schovat do ledničky.
Počet porcí: 8 až 10 porcí
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut + min 2 hodiny odležení
Na nepečený jahodový dort budeme potřebovat
cukrářské piškoty
500 g (2 vaničky) nízkotučného nebo polotučného tvarohu
200 g bílého jogurtu
400 g jahod
1 sáček vanilkového cukru
70 g třtinového cukru
1 balíček dortového želé
1 balíček želatiny, určené na přípravu krémů
Postup přípravy
- Dno dortové formy vyložíme cukrářskými piškoty.
- Jahody nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce, zalijeme zhruba deci a půl vody, přidáme lžíci cukru a dáme vařit. Po deseti minutách je rozmačkáme vařečkou, vmícháme k nim dortové želé, minutu povaříme a za občasného míchání necháme trochu vychladnout.
- Krém si připravíme smícháním jogurtu s tvarohem a zbývajícím cukrem. Želatinu uděláme dle návodu, pak k ní meličkou přimícháme dvě lžíce krému a nakonec vše smícháme dohromady.
- Krém nalijeme na piškoty, rovnoměrně rozetřeme a nakonec dáme dortové želé s jahodami. Dort necháme alespoň dvě hodiny ztuhnout v ledničce.
Napsat komentář