Sezóna nektarinek je v plném proudu. Upečte si z nich šťavnatý koláč z jogurtového těsta, který přinese na váš letní stůl příjemné osvěžení. Nektarinky samozřejmě můžete nahradit broskvemi nebo i jakýmkoliv jiným sezónním ovocem.
Počet porcí: 6 až 8 porcí
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut + 30 minut pečení
Výživové hodnoty: 1378 kcal
(41 g bílkovin, 174 g sacharidů, 56 g tuků)
Na nektarinkový koláč budeme potřebovat
80 g pšeničné celozrnné mouky
70 g pšeničné hladké mouky
250 g jogurtu
2 vejce
40 g másla
40 g třtinového cukru
2 střední nektarinky
špetku soli
1 lžičku kypřícího prášku
Postup přípravy
- Vejce vyšleháme s cukrem a rozpuštěným máslem.
- Smícháme s moukou, kypřícím práškem a špetkou soli.
- Přidáme jogurt a vymícháme lepivé tekuté těsto, které přesuneme do vymazané a vysypané koláčové formy.
- Ozdobíme nakrájenými nektarinkami a dáme péct do rozpálené trouby na 180 °C.
- Podáváme se lžící jogurtu nebo zakysané smetany.
Napsat komentář