Pokud spěcháte a nemáte čas připravovat tradiční houskový knedlík, vyzkoušejte tyto hrnkové knedlíky podle našeho osvědčeného receptu. Ačkoliv neobsahují žádný kypřící prášek ani droždí, jsou nadýchané jen díky bílkům, mají výbornou lehkou chuť. Hodí se jako příloha k jakémukoliv pečenému masu a jsou ideální také k omáčkám a gulášům.
Počet porcí: 2 až 3 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 10 minut + 30 minut vaření
Na hrnkové knedlíky budeme potřebovat
2 housky z předchozího dne
200 g pšeničné hrubé mouky
220 ml mléka
2 vejce (žloutky, bílky zvlášť)
1/2 lžičky soli
máslo na vymazání hrnečků
Postup přípravy
- Housky nakrájíme na malé kostičky, přidáme mouku, sůl, mléko a žloutky. Umícháme těsto, které poté zlehčíme sněhem z bílků.
- Vezmeme si dva hrnečky a vymažeme je máslem. Můžeme také lehce vysypat moukou. Naplníme je těstem do třech čtvrtin a vložíme do hrnku s vroucí vodou. Ta by měla sahat přibližně do poloviny hrnečku.
- Přikryjeme pokličkou a vaříme zhruba 30 minut.
- Poté dáme pryč z plotýnky, počkáme tři minuty a hotové knedlíky vyklepneme z hrníčku.
- Pokud pevně drží, doporučujeme po stranách odříznout nožem. Před podáváním nakrájíme na plátky.
Napsat komentář