Bramborové knedlíky jsou oblíbenou přílohou, typickou pro tradiční českou kuchyni. Tyto knedlíky jsou ideální především k masu a jelikož jsou samy o sobě lepkavé, tak ani nepotřebují žádnou další omáčku. Příprava knedlíků z brambor je velmi jednoduchá. Můžete si je uvařit jako čerstvé nebo je klidně nechat do druhého dne uležet v ledničce. Se syrovým těstem ale pracujte hned, jelikož poměrně rychle řídne.
Počet porcí: 3 až 4 porce Náročnost: snadné Doba přípravy: 20 minut + 20 minut vaření
Na bramborové knedlíky budeme potřebovat
500 g brambor
220 g pšeničné krupičky
1 lžíci solamylu
1/2 vejce
1 lžičku soli
1 lžičku na osolení vroucí vody
Postup přípravy
- Brambory uvaříme, necháme vychladnout a poté a nastrouháme na jemném struhadle.
- Smícháme je s pšeničnou krupicí, solí, solamylem a vyšlehaným vajíčkem (použijeme půlku z celého vejce).
- Z bramborového těsta na pomoučněném vále vytvarujeme dvě šišky, které vaříme v horké osolené vodě přibližně 20 minut (podle jejich velikosti). Tvarujeme šišky nebo kulaté knedlíky. Zkusit můžeme i bramborové noky.
- Po vyjmutí z horké vody knedlíky ihned vložíme do misky se studenou vodou. Pak je přendáme na prkénko a propícháme vidličkou, aby mohla odejít pára a knedlíky se nesrazily.
- Ihned můžeme podávat.
Napsat komentář