Dýňový perník
Ačkoliv je dýňová sezóna pomalu za námi, připravili jsme pro vás recept na vynikající dýňový perník. Možná, že přece jen máte ještě nějaké zásoby doma ve sklepě nebo v ledničce :). Perník podle tohoto receptu […]
Ačkoliv je dýňová sezóna pomalu za námi, připravili jsme pro vás recept na vynikající dýňový perník. Možná, že přece jen máte ještě nějaké zásoby doma ve sklepě nebo v ledničce :). Perník podle tohoto receptu […]
Tento kynutý koláč s mákem je maximálně jednoduchý a věříme, že recepty využívající toto základní kynuté těsto se tu teď budou objevovat častěji. Stačí k němu mouka, kvásek z vody, vajíčko a kousek másla. Těsto […]
Lehký, rychlý a taky vynikající – přesně takový je tento mandlovo-pomerančový koláč s mákem, na kterém si můžete pochutnat hlavně teď během zimních měsíců, kdy je k dostání toto exotické ovoce. Do koláče ale použijte […]
Tohle suflé je opravdu výborné. Jedná se vlastně o takové muffiny, které jsou plné samých dobrých a zdravých ingrediencí. Po vánočních svátcích je zapotřebí jídelníček kapku odlehčit. I když v zimě není k dostání moc […]
Máme pro vás další recept s červenou řepou – když není chuť na klasické brownies, které určitě všichni znáte. Zvolili jsme kombinaci řepy, kakaa, tvarohu a zakysané smetany. Výsledek nás mile překvapil. Tato zeleninová buchta […]
Červená řepa je vynikající zelenina, plná vitamínů a minerálů. Pokud ji ještě teď máte možnost koupit v obchodě nebo na trhu, neváhejte. Můžete si z ní upéct třeba tento výborný slaný koláč, který se hodí […]
Dýňové muffiny jsou rychlé a výborné. Pokud milujete zeleninové moučníky, neváhejte a připravte si je. Jestliže dýni nemáte, můžete ji zkusit nahradit třeba mrkví, určitě to bude taky fungovat. Nezapomeňte ani na koření – zázvor […]
Nemáte dnes čas vyvářet nic složitého? Připravte si na oběd nebo na večeři těstoviny se špenátem a s vajíčkem. Zahřejí, zasytí a opravdu si na nich pochutnáte. Můžete použít těstoviny ze semolinové, celozrnné pšeničné i […]
Máme pro vás recept na rychlou jablečnou buchtu s tvarohem, která je ideální na toto chladnější počasí. Jablka, vlašské oříšky nebo med neodmyslitelně patří k zimě. Jablečná buchta díky tvarohu a zakysance spolehlivě zasytí a […]
Upečte si výborné plněné housky se šunkou, nivou a cibulí. Budete potřebovat klasické kynuté těsto a na náplň ze šunky, sýru a nadrobno nakrájené cibulky. Až vás tahle náplň omrzí, můžete je zkusit jen se zeleninou, […]
Vyzkoušejte jeden oblíbený a osvědčený recept – na dvoubarevnou buchtu s kokosem, kterou připravíte během okamžiku. Pokud máte chuť na sušší koláč promazaný pikantní zavařeninou, určitě nebudete litovat. Díky vůni kokosu vás tato kokosová buchta […]
Banánový chlebíček je rychlý a sytý. Skvěle poslouží jako svačina nebo snídaně. V receptu najdete několik druhů ořechů, sušené ovoce, med a ovesné vločky – i příznivci zdravého stravování si tak jistě přijdou na své. […]
Knedlíčková polévka je u mnoha lidí velmi oblíbená. Věděli jste, že je možné si ji připravit i bez zahuštění? Použili jsme na ni vepřová játra (můžete zvolit i drůbeží), žloutek, kousek másla, cibulku a ovesné […]
Tento kynutý koláč si můžete upéct na desítky způsobů. Když umíte kynuté těsto, tak je velmi jednoduché. Příprava kynutého tvarohového koláče je ale o něco časově náročnější, jistě se však vyplatí. Tvarohovo-ořechovo-jablečná náplň je vynikající […]
Zkuste si doma sami upéci valašský frgál, do kterého tak budete moci použít náplň podle vlastní chuti. Výborný je třeba náš valašský frgál s tvarohem a drobenkou. Pokud si ho chcete připravit zdravější, tak na drobenku […]
Obrácené koláče vypadají velmi efektně. Tady na webu jste už mohli vidět recept na švestkový obrácený koláč, tentokrát jsme už kvůli sezóně jablek připravili koláč jablečný. Chuť jablek doplňuje skořice a med. Jestliže jste měli […]
Máte v oblibě slané koláče a klasické quiche jsou na vás příliš těžké? Upečte si slaný tvarohový koláč se žampiony a cibulí, na jehož těsto budete potřebovat jen pár ingrediencí a skoro žádný tuk. Koláč […]
Pokud si chcete připravit výbornou domácí pizzu, základ je ve výběru kvalitních ingrediencí. Droždí použijte spíše méně, aby vám těsto příliš nenakynulo a bylo opravdu tenké. Vyválíte z něj placku, přesunete na plech s pečícím […]
Ačkoliv recept na hovězí guláš zní trošku složitěji, rozhodně se ho nemusíte děsit. Je nenáročný na čas i suroviny. Budete potřebovat jen kvalitní hovězí maso – buď libovou kližku nebo klidně i zadní hovězí, které […]
Pokud máte chuť na makový závin, vyzkoušejte tento podle časopisu F.O.O.D. Kombinace tvarohu, másla a výborného mletého máku vás určitě nadchne stejně jako nás. S těstem se navíc velmi dobře pracuje, takže rozhodně nezklame ani tehdy, když […]
Copyright © 2024 | MH Magazine WordPress Theme by MH Themes