věnečky z odpalovaného těsta
Mléčné produkty

Věnečky z odpalovaného těsta

10/11/2016

Upečte si doma vynikající věnečky z odpalovaného těsta, které budou stejně dobré jako ty z cukrárny. Jenom krém je o něco lehčí a chybí citronová poleva. Věneček podle našeho receptu si pak můžete dát bez […]

zapečené těstoviny s mletým masem
Maso a ryby

Zapečené těstoviny s mletým masem a fazolemi

09/11/2016

Už vás omrzely obyčejné zapečené těstoviny s mletým masem? Pak pro vás máme tip na vynikající recept s červenými fazolemi. Tyto těstoviny zasytí a báječně se hodí na všední i víkendový oběd. Luštěniny v nich […]

španělský ptáček
Maso a ryby

Španělský ptáček z hovězího masa

08/11/2016

Španělský ptáček je jedním z receptů, který na první pohled vypadá složitě, ve skutečnosti ale tak náročný na přípravu není. Budete na něj potřebovat libové hovězí maso (ideálně plátky z roštěné), kvalitní hořčici, párky a […]

tažený jablečný štrůdl
Obiloviny

Tažený jablečný štrůdl

07/11/2016

Tažený jablečný štrůdl neodmyslitelně patří k podzimním měsícům, kdy na našich zahradách dozrávají šťavnatá jablka. Závin z taženého těsta je rychlý na přípravu a mnohem chutnější než závin listový nebo třeba jogurtový. S taženým těstem […]

lasagne s kuřecím masem
Maso a ryby

Lehké lasagne s kuřecím masem

06/11/2016

Lasagne jsou oblíbeným italským pokrmem. Tradičně se připravují s hovězím masem, rajčatovou omáčkou a se sytým bešamelem. Vy dnes můžete vyzkoušet odlehčenou variantu – lasagne s kuřecím masem a zakysanou smetanou. Jsou opravdu vynikající. Počet […]

kuřecí nudličky na kari
Maso a ryby

Kuřecí nudličky na kari

05/11/2016

Tyhle vynikající kuřecí nudličky na kari rozhodně musíte ochutnat. Jejich příprava vám zabere jen okamžik. Jsou skvělou volbou na oběd i na večeři, kdy je můžete podávat s rýží, bramborami nebo s čerstvým a křupavým […]

plněné papriky s rajskou
Maso a ryby

Plněné papriky s rajskou omáčkou

04/11/2016

Plněné papriky si můžete připravit na desítky způsobů. V kombinaci s rajskou omáčkou, houskovým knedlíkem nebo třeba těstovinami jsou však nejchutnější. Na plnění jsou ideální tenkostěnné kapie, které nemusí být nutně jenom zelené barvy. Dobře […]

míša dort
Mléčné produkty

Míša dort

29/09/2016

Míša dort z tvarohu je jedním z nejoblíbenějších dortů vůbec. Pokud se vám řezy zdají málo slavnostní, ale přece jen máte chuť na tvaroh v kombinaci s lahodnou čokoládou, určitě si ho upečte. A co […]

zapečené těstoviny s uzeným masem
Maso a ryby

Zapečené těstoviny s uzeným masem

28/09/2016

Zapečené těstoviny jsou jedním z nejrychlejších receptů, který si můžete připravit. Hodí se jako rychlý a sytý oběd či večeře. Vždy volte kvalitní těstoviny s vyšším obsahem vlákniny, ideálně ze semolinové mouky. Připravit si můžete […]

Maso a ryby

Rizoto z pečeného kuřete

07/08/2016

Jestliže vám zbude v troubě pečené kuře z předchozího dne, můžete si z něj připravit toto výborné rizoto z pečeného kuřete, díky kterému zužitkujete nejen zbytky masa, ale také výpek. Rizoto můžete ochutit zeleninou i […]

kuřecí guláš
Maso a ryby

Kuřecí guláš

06/07/2016

Tenhle vynikající kuřecí guláš si připravíte během okamžiku. Můžete na něj použít kuřecí prsní nebo stehenní řízky. Je zajímavou alternativou k hovězímu nebo vepřovému guláši. Doporučujeme ho podávat se semolinovými těstovinami nebo s celozrnným knedlíkem […]

pstruh na grilu
Maso a ryby

Pstruh na grilu

25/06/2016

Konzumaci ryb byste rozhodně neměli zanedbávat a alespoň jednou týdně by se na vašem talíři měla ryba objevit. Teď během letních měsíců si rybu snadno připravíte i na grilu, ze kterého je mnohem chutnější než […]

jahodový dort
Mléčné produkty

Jahodový dort s tvarohovým krémem

23/06/2016

Tenhle jahodový dort rozhodně musíte vyzkoušet, pokud milujete kombinaci sladkého ovoce, jemného tvarohu a nadýchaného piškotu. Dort je opravdu jednoduchý na přípravu. Navíc moc pěkně vypadá a dá se proto využít nejen jako dezert na […]

jahodová bublanina
Mléčné produkty

Jahodová bublanina

18/06/2016

Vyzkoušejte tuto skvělou jahodovou bublaninu, která nepochybně patří k začátku léta. Je výborná především z čerstvých jahod, protože jahody mražené či kompotované pustí hodně šťávy. Šmrnc jí dodává nejen celozrnná mouka, ale také jemně umleté lískové […]

tofu na pánvi
Obiloviny

Tofu na pánvi s cuketou a rajčaty

06/05/2016

Rádi si pochutnáte na fotu? Nemusíte být vegani či vegetariáni, aby si našlo místo ve vašem jídelníčku. Tofu je cenným zdrojem kvalitních rostlinných bílkovin. Dá se zakoupit v mnoha variacích a připravit na desítky různých […]

perníková bábovka
Mléčné produkty

Perníková bábovka

05/05/2016

Máte chuť na perník, ale nechce se vám péct zas a znova buchtu na plech? Máme pro vás tip, který vnese svěží vánek do vašeho jídelníčku, a to konkrétně na vynikající perníkovou bábovku. Těsto je […]

rajčatový základ na pizzu
Recepty na hlavní jídla

Rajčatový základ na pizzu

03/05/2016

Pokud se chystáte upéct domácí pizzu, určitě vám přijde vhod recept na vynikající a jednoduchý rajčatový základ. Obsahuje jenom pár ingrediencí, takže ho uvaříte během chviličky. Jelikož jenom zlomek roku jsou k dostání chutná a […]

velikonoční beránek
Mléčné produkty

Velikonoční beránek s rozinkami a kandovaným ovocem

06/04/2016

Ačkoliv jsou Velikonoce už za námi, přinášíme recept na výborného velikonočního beránka, kterého si můžete upéct třeba příští rok. Beránek je z litého těsta, dochucený rumem, citronovou kúrou, vanilkou, rozinkami a kandovaným ovocem. Tento sváteční […]

rajčatová omáčka s kuřecím masem
Maso a ryby

Rajčatová omáčka s mletým kuřecím masem a těstovinami

03/04/2016

Vyzkoušejte tuto vynikající rajčatovou omáčku s mletým kuřecím masem, ke které jsou ideální přílohou těstoviny nebo rýže. Rajčatová omáčka je skvělou volbou na oběd či na večeři. Skvěle zasytí a díky bylinkám také podpoří trávení. […]

snadné rizoto s kuřecím masem
Maso a ryby

Snadné rizoto s kuřecím masem a zeleninou

26/02/2016

Kuřecí rizoto patří mezi nejrychlejší recepty vůbec. Během půlhodinky za kuchyňskou linkou si vykouzlíte výborný sytý oběd, klidně i na několik dní. Zeleninu můžete použít vždy sezónní nebo klidně mraženou. Jelikož se prodávají nejrůznější směsi, můžete […]