vepřové maso se zeleninou
Maso a ryby

Vepřové maso se zeleninou

21/04/2013

Vepřové maso je možné připravit snad na stovky způsobů. Pokud byste si rádi uvařili zdravou rychlovku ke všednímu nebo víkendovému obědu, vyzkoušejte vepřové maso se zeleninou a těstovinami. Je chutné, výživné a zasytí. Jestliže zvolíte […]

ječné kroupy se zeleninou a sojovým masem
Kroupy a obilky

Ječné kroupy se zeleninou a sojovým masem

13/04/2013

Ječné kroupy se používají do polévek i formou přílohy. Díky tomuto receptu jimi můžete nahradit kuskus nebo bulgur. Naše ječné kroupy se zeleninou a sojovým masem zpestří každý jídelníček. Jsou bohaté na vápník, hořčík nebo […]

zapečená brokolice se sýrem
Mléčné produkty

Zapečená brokolice se sýrem

08/04/2013

Jestliže do sebe chcete dostat svou denní porci zeleniny, vyzkoušejte zapečenou brokolici se sýrem, určitě si na ní pochutnáte. V receptu je ideální použít čerstvou brokolici, která je k dostání po celý rok a často […]

kuřecí plátek s kukuřicí
Maso a ryby

Kuřecí plátek s kukuřicí

05/04/2013

Kuřecí plátek můžete upravit snad na sto způsobů. V kombinaci se zeleninou a smetanou je to rozhodně sázka na jistotu. V dnešním receptu vám přinášíme plátek s kukuřicí, který je plný bílkovin a díky kukuřici […]

těstoviny se špenátem a smetanou
Maso a ryby

Těstoviny se špenátem, smetanou a kuřecím masem

04/04/2013

Těstoviny se špenátem jsou tradičním italským jídlem. Při jejich přípravě sáhněte po kvalitních těstovinách z tvrdé pšenice a čerstvém špenátu. Obě tyto ingredience doplňuje smetana a kuřecí maso, které však můžete zaměnit i za šunku […]

vepřová roláda
Maso a ryby

Plněná vepřová roláda

03/04/2013

I vepřové maso, ačkoliv je tučnější, někdy můžete zařadit do svého jídelníčku. Jestliže máte k dispozici pěkný a libový plátek vepřové kýty, můžete si z něj vyrobit roládu. Tato plněná vepřová roláda je opravdu rychlá […]

maková bábovka s ořechy
Mléčné produkty

Maková bábovka s jablky a ořechy

29/03/2013

Maková bábovka je rychlý, zdravý a chutný moučník, který si můžete připravit ke svačině nebo si ji dát jako dezert po nedělním obědě. Bábovka je plná kvalitních nenasycených tuků a je upečená z celozrnné mouky […]

hovězí plátky na česneku
Maso a ryby

Hovězí plátky na česneku s vařenou zeleninou

27/03/2013

Ani na hovězí maso bychom ve svém jídelníčku neměli zapomínat. V obchodech hledejte maso, které bude kvalitní a čerstvé – nešizené. Hovězí si pak můžete připravit na stovky způsobů. Vynikající a rychlé na přípravu je […]

kuřecí maso na žampionech
Kroupy a obilky

Pikantní kuřecí maso na žampionech s kroupami

26/03/2013

Jestliže máte chuť na rychlou, chutnou a sytou směs, vyzkoušejte kuřecí maso na žampionech. Žampiony v obchodech zakoupíte během celého roku a často i za výhodnější cenu. Jako přílohu jsme zvolili ječné kroupy. Ke směsi […]

zapečená rýže se špenátem
Mléčné produkty

Zapečená rýže se špenátem

20/03/2013

Pokud máte chuť na rýži, můžete si ji zkusit připravit jako zapečenou a v neobvyklé kombinaci se špenátem. Na zapékání můžete použít kulatozrnnou i dlouhozrnnou rýži. Výborně chutná indická rýže basmati a za doporučení stojí […]

těstoviny s ricottou
Maso a ryby

Těstoviny s ricottou, masem a sušenými rajčaty

15/03/2013

Ricotta je syrovátkový sýr, který je svou konzistencí podobný tvarohu. Na chuť je však o něco sladší. Ricotta se skvěle hodí pro přípravu těstovin, noků a dalších jídel z italské kuchyně. Těstoviny s ricottou jsou […]

tvarohový koláč s jablky
Mléčné produkty

Tvarohový koláč s jablky z jogurtového těsta

06/03/2013

Zdravý tvarohový koláč s jablky je ideální na dopolední svačinku nebo jako hřešení po víkendovém obědě. Těsto tvoří kombinace celozrnné a běžné mouky. Jablečný koláč dále obsahuje nízkotučný tvaroh, který je plný bílkovin. Navíc je […]

Houbový bulgur se smetanou
Kroupy a obilky

Houbový bulgur se smetanou

04/03/2013

Připravte si jednoduchý a chutný houbový bulgur se smetanou. Bulgur je kvalitní pšeničná obilovina, která obsahuje mnoho cenných látek. V kombinaci s houbami a sojovým masem je sytý. Perfektně se hodí na všední i víkendový […]

domácí chléb
Obiloviny

Domácí pšenično-žitný chléb se semínky

01/03/2013

Domácí žitný chléb se semínky si můžete připravit ze sušeného droždí, z kostky kvasnic i z kvásku. Žitný chléb je hutný, sytý a díky semínkům i plný kvalitních nenasycených mastných kyselin. Nejlépe chutná v kombinaci […]

cannelloni plněné mletým masem
Maso a ryby

Zapečené cannelloni plněné mletým masem

28/02/2013

Cannelloni je méně známý druh těstovin využívající se na zapékání (obdobně jako lasagne). Můžete je zkusit s masem, špenátem nebo sýrovou omáčkou. Naše zapečené cannelloni plněné mletým masem vám určitě zachutnají. V receptu najdete kuřecí […]

těstoviny s houbami
Maso a ryby

Těstoviny s houbami a kuřecím masem

26/02/2013

Rychlovka, kterou si zvládnete hravě připravit během půl hodinky – to jsou těstoviny s houbami a kuřecím masem. Houby můžete použít čerstvé neb mražené a v případě nouze sáhnout i po žampionech. Jako hlavní jídlo […]

kuskus s cuketou
Obiloviny

Kuskus s cuketou a sojovým masem

23/02/2013

Kuskus je velmi oblíbené a zároveň na přípravu jednoduché jídlo. Vyzkoušejte náš kuskus s cuketou a sojovým masem, který je rychlý, levný a zasytí. Cuketu můžete nahradit také patizonem, kedlubnou nebo jinou zeleninou. Zeleniny si […]

pečené krůtí maso se zeleninou a zakysanou smetanou
Maso a ryby

Krůtí prsa se zeleninou a zakysanou smetanou

12/02/2013

Jednoduchý a chutný recept na pečená krůtí prsa se zeleninou a zakysanou smetanou vám zabere jen pár minut. Krůtí maso můžete klidně nahradit kuřecím a zeleninu použít čerstvou či mraženou, podle své chuti. Dietní krůtí […]

těstoviny carbonara
Obiloviny

Těstoviny á la carbonara

12/02/2013

Jestliže patříte mezi milovníky těstovin, určitě vyzkoušejte tento recept, který svou chutí připomíná tradiční italské těstoviny carbonara. Jen smetana je nahrazena mlékem a slanina kvalitní vepřovou šunkou.Těstoviny á la carbonara vám určitě zachutnají.