Věnečky z odpalovaného těsta
Upečte si doma vynikající věnečky z odpalovaného těsta, které budou stejně dobré jako ty z cukrárny. Jenom krém je o něco lehčí a chybí citronová poleva. Věneček podle našeho receptu si pak můžete dát bez […]
Upečte si doma vynikající věnečky z odpalovaného těsta, které budou stejně dobré jako ty z cukrárny. Jenom krém je o něco lehčí a chybí citronová poleva. Věneček podle našeho receptu si pak můžete dát bez […]
Tažený jablečný štrůdl neodmyslitelně patří k podzimním měsícům, kdy na našich zahradách dozrávají šťavnatá jablka. Závin z taženého těsta je rychlý na přípravu a mnohem chutnější než závin listový nebo třeba jogurtový. S taženým těstem […]
Na jablkových knedlících si pochutná téměř každý bez rozdílu věku. Pokud máte chuť na sladký oběd, tak si uvařte jablkové knedlíky z tvarohového těsta, které díky vyššímu obsahu bílkovin dokážou i skvěle zasytit. Nejlépe chutnají […]
Kynuté buchty jsou typickou českou klasikou. Byť se nejedná o žádný dietní recept, pokud je připravíte z kvalitních surovin, určitě svému tělu kouskem ke snídani nebo na svačinu neuškodíte :). Do kynutých buchet se hodí […]
Knedlíky neodmyslitelně patří do české kuchyně a i když nejsou úplně dietní, tak jednou za čas si je dopřát můžete. Jestliže máte při vaření na spěch, tak vám doporučujeme vyzkoušet rychlý houskový knedlík s kypřícím […]
Jestliže si chcete připravit lívance na snídani, ale nemáte ráno čas na zadělávání těsta nebo na čekání, než vám nakyne, jsou skvělou volbou tyto lívanačky, které kynou přes noc. Jelikož těsto kyne v lednici několik […]
Tenhle jahodový dort rozhodně musíte vyzkoušet, pokud milujete kombinaci sladkého ovoce, jemného tvarohu a nadýchaného piškotu. Dort je opravdu jednoduchý na přípravu. Navíc moc pěkně vypadá a dá se proto využít nejen jako dezert na […]
Tyhle jahodové knedlíky z tvarohového těsta jsou opravdovou lahůdkou, která se hodí jak na oběd, tak třeba i na snídani. Nadchnou vás nejen svou výbornou chutí, ale také rychlou přípravou. Nejlepší jsou z čerstvých právě […]
Vyzkoušejte tuto skvělou jahodovou bublaninu, která nepochybně patří k začátku léta. Je výborná především z čerstvých jahod, protože jahody mražené či kompotované pustí hodně šťávy. Šmrnc jí dodává nejen celozrnná mouka, ale také jemně umleté lískové […]
Máte chuť na perník, ale nechce se vám péct zas a znova buchtu na plech? Máme pro vás tip, který vnese svěží vánek do vašeho jídelníčku, a to konkrétně na vynikající perníkovou bábovku. Těsto je […]
K velikonočním svátkům neodmyslitelně patří také mazanec. Pokud ho plánujete upéct, vyzkoušejte jeden rok tento tvarohový mazanec bez droždí, pouze s kypřícím práškem. Obzvlášť pokud se snažíte odlehčit nebo ozdravit svůj jídelníček, určitě u vás […]
Ačkoliv jsou Velikonoce už za námi, přinášíme recept na výborného velikonočního beránka, kterého si můžete upéct třeba příští rok. Beránek je z litého těsta, dochucený rumem, citronovou kúrou, vanilkou, rozinkami a kandovaným ovocem. Tento sváteční […]
Máte chuť na něco sladkého? Vyzkoušejte tento skvělý palačinkový dort s tvarohem. Jedná se nejen o výborný dezert, ale zároveň i o chutnou a zdravou svačinku nebo snídani. Ozdobit ho můžete čerstvým nebo mraženým ovocem […]
Cheesecake je jedním z nejpopulárnějších koláčů na celém světě. Připravte si jeho zdravější a o nic méně chutnější variantu z klasického tvarohu a domácího těsta (místo sušenkového základu). Pro jeho pečení je ideální klasická kulatá […]
Vafle (neboli také wafle) se báječně hodí na snídani či na svačinu. Dají se připravit na desítky různých způsobů. Vyzkoušejte naše zdravé křupavé vafle s mletými mandlemi, které si zamilujete pro jejich výbornou chuť i […]
Dnes pro vás máme recept na výborné skořicové šneky. Jsou upečené z kynutého těsta a nejlépe chutnají hned teplé z plechu. Při válení těsta je opravdu důležité ho nevyválet příliš tenké, aby šneci šli dobře […]
Rebarbora je sice spíše sezónní záležitostí. Pokud si ji ale během léta zmrazíte, můžete si z ní upéct vynikající koláč v jakémkoliv ročním období. Dnes vám přinášíme recept na zdravý mandlový koláč s rebarborou a […]
Upečte si vynikající kynuté koláče, která sice zaberou trochu více času, výsledek ale rozhodně stojí zato. Rozvařená jablka svou chutí připomínají jablečná povidla. Jsou však čerstvě připravená a méně sladká. Máslovou drobenku zde nahrazuje drobenka […]
Tento (ne)pečený jablečný dort rozhodně stojí za vyzkoušení. Je na přípravu opravdu jednoduchý a pokud máte teď na podzim velkou úrodu jablek, jedná se o skvělý způsob, jak je zužitkovat. Stačí připravit a upéct piškotový […]
Copyright © 2024 | MH Magazine WordPress Theme by MH Themes