těstoviny s mletým masem
Maso a ryby

Těstoviny s mletým masem

18/01/2020

Vyzkoušejte těstoviny s mletým hovězím masem a určitě si pochutnáte. Nejlépe uděláte, když koupíte čerstvé libové hovězí a sami si ho doma umelete. Jako těstoviny můžete zvolit kolínka, špagety, vrtulky nebo třeba penne. Mleté maso […]

domácí bramborové hranolky z trouby
Přílohy k jídlu

Domácí bramborové hranolky z trouby

11/07/2019

Máte chuť na hranolky, ale chcete šetřit kalorie? Bramborové hranolky z trouby jsou chutnou i lehkou alternativou. Můžete si je připravit k obědu i k večeři. Jsou výborné samotné a zároveň jsou skvělou přílohou k […]

dietní kuře na paprice
Maso a ryby

Dietní kuře na paprice

03/04/2018

Jestliže máte rádi kuře na paprice, můžete jej vyzkoušet v dietnější variantě, která se chutí spolehlivě vyrovná té plnohodnotné omáčce. Výživové hodnoty jsou však přece jen příznivější. Omáčka je zahuštěna mlékem a rozmixovanou bramborou. Obměnou […]

těstoviny s pórkem
Mléčné produkty

Těstoviny s pórkem a šunkou

22/03/2018

Výborné těstoviny s pórkem a šunkou zachutnají nejen všem příznivcům této zelené zeleniny. Pór obsahuje spoustu vitamínů a minerálů jako vápník nebo železo. V kombinaci se šunkou, smetanovým sýrem a kvalitními těstovinami z tvrdé pšenice […]

masové kuličky v rajské omáčce
Maso a ryby

Masové kuličky v rajské omáčce

09/05/2017

Rajská omáčka je tradičním pokrmem české kuchyně. Obvykle se podává s plátkem hovězího nebo vepřového masa. Své příznivce si ale najdou i masové kuličky v rajské omáčce, které jsou velmi jednoduché na přípravu a v […]

vepřová játra na roštu
Maso a ryby

Vepřová játra na roštu

27/02/2017

Připravte si vepřová játra na roštu nebo na grilu podle našeho receptu. Ačkoliv játra nejsou příliš vyhledávanou surovinou, občas je v kuchyni přece jen použijete. Kromě přípravy játrových knedlíčků jsou ideální také na omáčku nebo […]

hovězí svíčková na smetaně
Maso a ryby

Hovězí svíčková na smetaně – i pro začátečníky

24/01/2017

Svíčková na smetaně je tradičním pokrmem české kuchyně, který by měla umět uvařit každá hospodyňka. Hledáte recept na rychlou, jednoduchou a „odlehčenou“ svíčkovou omáčku? Pak můžete vyzkoušet ten náš. Každá rodina má nějaký tradiční recept, […]

kuřecí guláš
Maso a ryby

Kuřecí guláš

06/07/2016

Tenhle vynikající kuřecí guláš si připravíte během okamžiku. Můžete na něj použít kuřecí prsní nebo stehenní řízky. Je zajímavou alternativou k hovězímu nebo vepřovému guláši. Doporučujeme ho podávat se semolinovými těstovinami nebo s celozrnným knedlíkem […]

kuřecí svíčková
Maso a ryby

Kuřecí svíčková bez zahušťování moukou

27/06/2016

Svíčková omáčka je fenoménem české kuchyně. Ačkoliv se tradičně připravuje z hovězího masa, lze ji uvařit také z vepřové panenky nebo třeba z kuřecích prsou. Základem úspěchu je použití vhodné zeleniny a samozřejmě i koření. […]

hovězí vývar
Maso a ryby

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

24/06/2016

Silný hovězí vývar by měla dokázat připravit každý hospodyňka, ačkoliv je mnohem jednodušší a samozřejmě i rychlejší použít bujón. Pokud se ale chcete blísknout přes návštěvou nebo máte chuť na speciální oběd, tak vás právě […]

rajská omáčka z čerstvých rajčat
Maso a ryby

Rajská omáčka z čerstvých rajčat

01/10/2015

Rajská omáčka z čerstvých rajčat je v porovnání s tou z rajčatového pyré či protlaku mnohem lepší. Pokud tedy na své zahrádce máte bohatou úrodu, že už si s ní nevíte rady, neváhejte si tuto […]

rajská omáčka s vepřovými plátky
Maso a ryby

Tradiční rajská omáčka s vepřovými plátky

09/10/2014

Rajská omáčka je opravdu klasika, kterou by měl umět uvařit každý kuchař. Díky Zdravé kuchařce si rajskou můžete připravit v odlehčené, ale stejně dobré verzi, jak ji znáte od své maminky nebo babičky. Na zahušťování […]

hovězí na žampionech
Maso a ryby

Hovězí na žampionech

17/06/2014

Hovězí na žampionech je vedle hovězího guláše a tradičních italských lasagní jedním z nejoblíbenějších jídel. Najděte inspiraci v našem jednoduchém receptu. Pokud budete mít libové maso a nakrájíte jej na drobné kousky, vyhnete se i […]

vepřové maso se zeleninovou omáčkou
Maso a ryby

Vepřové maso s lehkou zeleninovou omáčkou

14/06/2014

Pokud si chcete připravit rychlou a lehkou omáčku, sáhněte po zelenině, kterou máte v lednici. Vše rozvaříte, rozmixujete, zjemníte smetanou a výborná omáčka, která se hodí i k masu je na světě. My jsme dnes […]

hrachovo-čočkový eintopf
Maso a ryby

Hrachovo-čočkový eintopf s kuřecím masem a zeleninou

09/06/2014

Milujete luštěniny? Rádi vaříte rychle a zdravě? Vyzkoušejte tento hrachovo-čočkový eintopf s kuřecím masem, který hravě uvaříte v jednom hrnci. Je to opravdu jednoduché a tak dobré. Zeleninu můžete zvolit podle své vlastní fantazie. Můžete […]

kynutý chléb se šunkou a ementálem
Mléčné produkty

Kynutý chléb se šunkou a ementálem

07/02/2014

U tohoto receptu jsme se inspirovali v nové kuchařce Apetitu – Slané pečení. Pokud milujete různé slané koláče, určitě vyzkoušejte i tento chlebíček. Je perfektní k večeři nebo jako slaná snídaně či svačinka. Kynutý chléb […]

zapečené těstoviny se špenátem
Mléčné produkty

Zapečené těstoviny se špenátem a sýrem cottage

09/05/2013

Jednoduché a výborné zapečené těstoviny se špenátem a sýrem cottage jsou super k obědu i k večeři. Můžete si je připravit z čerstvého i mraženého špenátu. Díky tvarohovému cottage sýru nejen skvěle chutnají, ale i […]

lasagne s mletým masem
Maso a ryby

Lasagne s mletým masem a bešamelem

27/04/2013

Lasagne s mletým masem a bešamelovou omáčkou jsou klasikou, kterou by měl zvládnout připravit každý milovník italské kuchyně. V dnešním příspěvku si představíme odlehčené lasagne, které jsou velice chutné a rozhodně nejsou nijak ochuzené (ačkoliv […]

vepřové maso se zeleninou
Maso a ryby

Vepřové maso se zeleninou

21/04/2013

Vepřové maso je možné připravit snad na stovky způsobů. Pokud byste si rádi uvařili zdravou rychlovku ke všednímu nebo víkendovému obědu, vyzkoušejte vepřové maso se zeleninou a těstovinami. Je chutné, výživné a zasytí. Jestliže zvolíte […]

slaný polentový koláč
Mléčné produkty

Slaný polentový koláč se šunkou a sýrem

09/04/2013

Polenta je tradiční italský pokrm. Připravuje se z kukuřičné krupice, vody a soli. Nejčastěji se podává zdobená sýrem nebo doplněná kouskem masa či zeleninou. V dnešním receptu si připravíme slaný polentový koláč se šunkou a […]