Rizoto s mletým hovězím masem
Rizoto s mletým hovězím masem si mnoho z vás určitě pamatuje už ze školní jídelny. Tentokrát jsme sáhli po libové hovězí kližce, kterou jsme doma umleli. Použít můžete sezónní zeleninu – třeba mix mrkve, hrášku a […]
Rizoto s mletým hovězím masem si mnoho z vás určitě pamatuje už ze školní jídelny. Tentokrát jsme sáhli po libové hovězí kližce, kterou jsme doma umleli. Použít můžete sezónní zeleninu – třeba mix mrkve, hrášku a […]
Pečené kuře je klasika české kuchyně. Pokud na něj dostanete chuť, ale víte, že sami ho nezvládnete sníst, kupte si jen kuřecí stehna. Připravili jsme pro vás rychlý chutný recept na pečená kuřecí stehna, který […]
Knedlíčková polévka je u mnoha lidí velmi oblíbená. Věděli jste, že je možné si ji připravit i bez zahuštění? Použili jsme na ni vepřová játra (můžete zvolit i drůbeží), žloutek, kousek másla, cibulku a ovesné […]
Tofu rizoto je rychlé a lehké jídlo, které zvládne připravit každý. Navíc jej můžete vařit na desítky způsobů. Můžete zvolit bylinkové, česnekové, uzené nebo třeba marinované tofu. Rovněž máte možnost koupit tofu natural a sami […]
I pokud se chcete stravovat zdravě, nemusíte ze svého jídelníčku vyřazovat pokrmy z čínské, thajské nebo jiné exotické kuchyně. Při jejich přípravě ale dbejte na použití kvalitních surovin. I rychlá kuřecí čína vyžaduje kvalitní sojovou […]
Zapečené brambory jsou vděčné jídlo, které můžete připravit na desítky způsobů. Všechny suroviny na tento recept bez problémů zakoupíte celoročně v obchodě. Před obědem je potřeba počítat s tím, že recept je trošku náročnější na […]
Sezóna luštěnin právě začíná. Vyzkoušejte třeba výborný čočkový eintopf, který můžete podávat s vařeným vejcem nebo s plátkem libového masa. Eintopf můžete připravit z jakékoliv luštěniny. My jsme tentokrát zvolili klasickou čočku, můžete ji ale […]
Mrkvové placky skvěle nahradí pečivo. Hodí se jako rychlá svačinka a určitě vám zachutnají i na večeři. Tyto placky z ovesných vloček by se určitě daly připravit i z jiné zeleniny – třeba ze zelí […]
Eintopf je tradiční německý pokrm, který se připravuje „v jednom hrnci“. Jeho základem je většinou nějaká luštěniny, ke které se přidá zelenina a případně i maso. Vyzkoušejte tento hrachový eintopf, kde se hrách doplní mrkví, bramborami […]
Tofu si můžete připravit na desítky způsobů, a to je naše chutná a osvědčená rychlovka. Pokud nemáte čas na chystání večeře či obědu a máte v ledničce schované tofu, sáhněte po něm. Můžete použít uzené, […]
Pokud si nedovedete představit své ráno bez ovesných vloček, máme pro vás recept na skvělý ovesný koláč, který s přehledem nahradí i ovesnou kaši nebo müsli. V koláči kromě vloček najdete taky jogurt, celozrnnou mouku, […]
Připravili jsme pro vás jednoduchý a rychlý recept, který vám přijde vhod na oběd i večeři. Pokud milujete těstoviny, určitě vyzkoušejte nudle s kuřecím masem. V kombinaci se zeleninou si vytvoříte zdravé a vyvážené jídlo. […]
Připravte si lehký a vyvážený oběd – krůtí maso se zeleninou. Krůtí samozřejmě můžete nahradit kuřecím nebo vepřovým, podle vaší chuti. Zeleninová omáčka je z mrkve, cukety a rajčat. Ideální je maso podávat v kombinaci s […]
Karbanátky z krůtího masa jsou rychlé a dietní, ideální k obědu či k večeři. Kromě libového masa obsahují také zeleninu, vajíčko a celá směs je zahuštěna hraškou. Ideální přílohou ke karbanátkům jsou brambory nebo bramborová […]
Všichni milovníci hub si v dnešním receptu jistě přijdou na své. Připravili jsme pro ně vynikající žampionovou polévku, která svou chutí potěší i kdejakého gurmána. Polévka je ideální k obědu i k večeři. Jelikož čerstvé […]
Hlíva ústřičná je houba, která příznivě ovlivňuje vysokou hladinu cholesterolu, snižuje cukr v krvi a regeneruje orgány. Můžete si ji vypěstovat doma na zahrádce nebo zakoupit v obchodě. Připravte si těstoviny s hlívou ústřičnou a […]
Sojové maso je chutnou náhražkou za kuřecí, vepřové či hovězí maso. Je vyrobené ze sojových bobů, jedná se tedy o přírodní produkt, vhodný i pro vegetariány. Sojové maso můžete vyzkoušet například v kombinaci s těstovinami. […]
Jestliže máte rádi lososa, zkuste si ho jednou připravit ve formě rizota. V kombinaci s čočkou a rýží vám určitě zachutná. Možná ušpiníte trochu více nádobí, ale příprava vám zabere maximálně 30 minut. Rizoto s […]
Ryby bychom měli konzumovat alespoň jednou týdně. Okoun nilský je chutná ryba s růžovobílým masem, které se hodí pro přípravu filé i různých směsí. Krémové rizoto s cuketou a okounem vám určitě zachutná. Okouna můžete […]
Vepřové maso je možné připravit snad na stovky způsobů. Pokud byste si rádi uvařili zdravou rychlovku ke všednímu nebo víkendovému obědu, vyzkoušejte vepřové maso se zeleninou a těstovinami. Je chutné, výživné a zasytí. Jestliže zvolíte […]
Copyright © 2025 | MH Magazine WordPress Theme by MH Themes