Dýňová semínka jsou cenným zdrojem nenasycených mastných kyselin. Spolu s ořechy a dalšími semeny by měly tvořit základ zdravého a vyváženého jídelníčku. Nemusíte je zobat jen tak samotná, ale můžete nimi vylepšit i spoustu pokrmů. Stejně dobře se hodí do pečiva jako třeba na ozdobení nejrůznějších zeleninových salátů. Dýňová semínka jsou známá pro svůj vysoký obsah minerálů, pro pozitivní vliv na hladinu cholesterolu v krvi či díky příznivému obsahu zinku nebo vitamínu E. Kromě tuků obsahují také bílkoviny a především vegani či vegetariáni by jimi tak měli svůj jídelníček obohatit. Jíst je můžete nejen syrová, ale i třeba vařená či pečená.
Domácí chlebové housky
Rádi byste si upekli domácí pečivo a už vás omrzel klasický chléb? Vyzkoušejte domácí chlebové housky podle tohoto receptu. Můžete samozřejmě vytvářet i jiné tvary než pletýnky – třeba bulky nebo kostky. Na pečení budeme […]