Dýně hokkaido patří mezi tradiční podzimní zeleninu. Je výborná na přípravu polévek, do dušené či pečené zeleniny i do sladkých moučníků. Jistě tedy oceníte, že ji v obchodech dnes seženete téměř celoročně. Jako jednu z mála dýní ji při přípravě nemusíte loupat, a tak si ušetříte i spoustu práce. Z hokkaida využijete jak šťavnatou sytě oranžovou dužinu, tak i třeba semínka. Ta si můžete doma sami usušit, případně je koupíte i v obchodech. Dýně hokkaido obsahuje spoustu vitamínů a minerálů. Jedná se například o vitamíny A, B nebo C a o minerály vápník, horčík, fosfor či draslík. Co se týká pěstování dýní hokkaido, hravě to dnes zvládnete i doma. Dýni vysadíte na záhon či přímo na kompost. Počítejte však s tím, že zabere velký kus prostoru ve vaší zahrádce.

Dýňové rizoto s tofu
Oblíbili jste si dýni hokkaido? Její použití v kuchyni je opravdu rozmanité. Dýně chutná skvěle nejen v buchtě, koláči nebo v polévce. Můžete si z ní připravit i lahodné tofu rizoto. V receptu je použita […]