Droždí se v české kuchyni používá především při přípravě kynutého těsta. Může mít různou formu. Někdo používá čerstvé droždí, které specificky voní, a pokud je kvalitní, tak i dobře kyne, někdo raději sáhne po sušeném droždí, protože ho má stále k dispozici ve své spíži a chová se celkem předvídatelně. Droždí se vyrábí z řepkové melasy a je tak přirozeně bezlepkové. Obsahuje až 10 miliard kvasinek a i díky nim se často označuje jako „kvasnice“. Protože obsahuje vitamíny skupiny B, je vhodným pomocníkem nejen do kuchyni, ale také při péči o vlasy, nehty nebo pokožku. Někdo z něj tak rád připravuje i pomazánky či polévky. Smícháním droždí s vodou či mlékem z něj lehce vyrobíte i oblíbenou pleťovou masku :-).
Kynutá bábovky s mákem, tvarohem a ořechy
Tříbarevná kynutá bábovka obsahuje tvarohovou, makovou a ořechovou náplň. Všechny tři náplně jsou moc dobré a vzájemně se perfektně doplňují. Jestliže ale máte jinou oblíbenou, můžete ji samozřejmě taky vyzkoušet :). Nejpracnější je si připravit všechny […]