Droždí se v české kuchyni používá především při přípravě kynutého těsta. Může mít různou formu. Někdo používá čerstvé droždí, které specificky voní, a pokud je kvalitní, tak i dobře kyne, někdo raději sáhne po sušeném droždí, protože ho má stále k dispozici ve své spíži a chová se celkem předvídatelně. Droždí se vyrábí z řepkové melasy a je tak přirozeně bezlepkové. Obsahuje až 10 miliard kvasinek a i díky nim se často označuje jako „kvasnice“. Protože obsahuje vitamíny skupiny B, je vhodným pomocníkem nejen do kuchyni, ale také při péči o vlasy, nehty nebo pokožku. Někdo z něj tak rád připravuje i pomazánky či polévky. Smícháním droždí s vodou či mlékem z něj lehce vyrobíte i oblíbenou pleťovou masku :-).
Kynuté tvarohové rolky
Pro všechny milovníky sladkého kynutého pečiva Zdravá kuchařka připravila recept na tvarohové rolky. Tyto rolky jsou výborné ke kávě i k čaji. Jde o jednoduchý recept, podle kterého je zvládne upéct úplně každý. Jsou podobné […]