V kontextu zdravého stravování se cukr často označuje jako „bílý jed“. Je to opravdu tak? Nemá cukr přece jen nějaké přínosy pro náš organismus? Ačkoliv naše tělo, resp. náš mozek, cukr nezbytně potřebuje. Nemusí být řeč pouze o bílém cukru. V současné době existuje spousta náhradních sladidel přírodního charakteru, která můžete místo bílého rafinovaného cukru využít. Ideálně je používejte všude, kde máte možnost. Případně se pokuste objem konzumovaného bílého cukru alespoň snížit. Problém není jeho samotná konzumace, ale spíše to v jakém množstí ho používáme. Nadměrná spotřeba cukru má špatný vliv na naši imunitu, vede ke ztrátě některých vitamínů, zvyšuje krevní tlak a samozřejmě má i svůj podíl na rozvoji obezity. Dobrou alternativou je například třtinový (tmavý) cukr, med nebo javorový sirup.
Kynuté houskové knedlíky – snadno a rychle
Kynuté houskové knedlíky si během chvilky hravě připravíte i doma. Pokud si chcete na knedlíku opravdu pochutnat, vyhněte se tomu z obchodu, protože většinou neobsahuje téměř žádnou housku. Místo ní v něm ale naleznete konzervanty […]