V kontextu zdravého stravování se cukr často označuje jako „bílý jed“. Je to opravdu tak? Nemá cukr přece jen nějaké přínosy pro náš organismus? Ačkoliv naše tělo, resp. náš mozek, cukr nezbytně potřebuje. Nemusí být řeč pouze o bílém cukru. V současné době existuje spousta náhradních sladidel přírodního charakteru, která můžete místo bílého rafinovaného cukru využít. Ideálně je používejte všude, kde máte možnost. Případně se pokuste objem konzumovaného bílého cukru alespoň snížit. Problém není jeho samotná konzumace, ale spíše to v jakém množstí ho používáme. Nadměrná spotřeba cukru má špatný vliv na naši imunitu, vede ke ztrátě některých vitamínů, zvyšuje krevní tlak a samozřejmě má i svůj podíl na rozvoji obezity. Dobrou alternativou je například třtinový (tmavý) cukr, med nebo javorový sirup.
Linecký koláč s jablky
Upečte si doma výborný linecký koláč s jablky, který bude chutnat přesně jako ten z vaší oblíbené kavárny. Ačkoliv se nejedná zrovna o dietní moučník, jsou na něj použity pouze kvalitní suroviny, takže si ho […]