Čokoláda nutně nemusí být jen synonymum pro slast a pokušení. I ve zdravém jídelníčku má taková čokoláda své místo. Řeč je především o hořké čokoládě, která je cenným zdrojem minerálů a mastných kyselin. Má povzbuzující účinky na náš organismus a je rovněž zdrojem antioxidantů. Správnou čokoládu tvoří kakaová sušina, kakaové máslo, cukr, případně sušené mléko. V kvalitních čokoládách najdeme třeba i třtinový cukr nebo vanilku. Poměr těchto surovin se mění v závislosti na tom, zda se jedná o hořkou, mléčnou nebo třeba bílou čokoládu. Vyplatí se však číst složení výrobku, protože na trhu naleznete i spoustu ne příliš kvalitních čokolád a jejich náhražek.
Dýňové muffiny s hořkou čokoládou
Dýňové muffiny jsou rychlé a výborné. Pokud milujete zeleninové moučníky, neváhejte a připravte si je. Jestliže dýni nemáte, můžete ji zkusit nahradit třeba mrkví, určitě to bude taky fungovat. Nezapomeňte ani na koření – zázvor […]