Cibule je jednou ze základních surovin pro vaření. Velké oblibě se těší nejen v české kuchyni, ale naleznete ji též v receptech ze světové kuchyně. Používá se jako zelenina i koření, nejčastěji oloupaná. V specifických případech můžete využít i cibulovou nať a kromě běžné bílé cibule vyzkoušet i další druhy (například cibuli červenou). Bez cibule se neobejdou masové ani zeleninové recepty, luštěninové pokrmy či polévky. Cibule je vhodná při nechutenství, zažívacích potížích nebo při zánětech ústní dutiny či hltanu, protože obsahuje látky s protizánětlivými účinky.
Těstoviny s hlívou ústřičnou a drůbežím masem
Hlíva ústřičná je houba, která příznivě ovlivňuje vysokou hladinu cholesterolu, snižuje cukr v krvi a regeneruje orgány. Můžete si ji vypěstovat doma na zahrádce nebo zakoupit v obchodě. Připravte si těstoviny s hlívou ústřičnou a […]