Cibule je jednou ze základních surovin pro vaření. Velké oblibě se těší nejen v české kuchyni, ale naleznete ji též v receptech ze světové kuchyně. Používá se jako zelenina i koření, nejčastěji oloupaná. V specifických případech můžete využít i cibulovou nať a kromě běžné bílé cibule vyzkoušet i další druhy (například cibuli červenou). Bez cibule se neobejdou masové ani zeleninové recepty, luštěninové pokrmy či polévky. Cibule je vhodná při nechutenství, zažívacích potížích nebo při zánětech ústní dutiny či hltanu, protože obsahuje látky s protizánětlivými účinky.
Těstoviny s vepřovým masem a žampiony
Tato omáčka z vepřového masa, žampionů a rajského protlaku je ideální nejen na těstoviny. Jedná se o rychlovku, kterou snadno připravíte během všedního dne a neurazíte s ní ani na víkendový oběd. Tyto těstoviny s […]