rajčatová omáčka s kuřecím masem
Maso a ryby

Rajčatová omáčka se žampiony a kuřecím masem

27/05/2014

Tato rajčatová omáčka je velmi jednoduchá, určitě zachutná každému milovníkovi rajčat a kuřecího masa. Potřebujete k ní jen pár surovin. Celá příprava zabere maximálně 30 minut, takže poslouží i jako rychlý oběd. Hodí se k […]

houbový guláš s hovězím masem
Maso a ryby

Houbový guláš s hovězím masem

26/04/2014

Houbový guláš je opravdu snadné jídlo, které potěší i náročnější strávníky. Bohužel se při jeho přípravě neobejdete bez hub. Můžete si ho tedy připravit kdykoliv v houbové sezóně nebo mimo ní, pokud máte zásoby hub […]

pórkový chlebíček se šunkou
Mléčné produkty

Pórkový chlebíček se sýrem a šunkou

24/04/2014

Jestliže jste si oblíbili slané pečivo, určitě vyzkoušejte tento pórkový chlebíček se sýrem a šunkou, který je opravdu extrémně jednoduchý na přípravu. Pokud pórek nemilujete, můžete samozřejmě použít kteroukoliv jinou sezónní zeleninu. A pokud nemáte […]

koláč s rajčaty a mletým masem
Maso a ryby

Koláč s rajčaty a mletým masem

21/12/2013

Na dnešek jsme pro vás připravili recept na výborný koláč s rajčaty a mletým masem. Můžete použít vepřové, hovězí nebo třeba kuřecí. Rajčata buď čerstvá (pokud seženete nějaká sladší) nebo klidně z plechovky. Kvůli kynutí […]

těstoviny se špenátem, smetanou a sázeným vejcem
Mléčné produkty

Těstoviny se špenátem, smetanou a sázeným vejcem

15/12/2013

Nemáte dnes čas vyvářet nic složitého? Připravte si na oběd nebo na večeři těstoviny se špenátem a s vajíčkem. Zahřejí, zasytí a opravdu si na nich pochutnáte. Můžete použít těstoviny ze semolinové, celozrnné pšeničné i […]

rizoto s mletým hovězím masem
Maso a ryby

Rizoto s mletým hovězím masem

22/11/2013

Rizoto s mletým hovězím masem si mnoho z vás určitě pamatuje už ze školní jídelny. Tentokrát jsme sáhli po libové hovězí kližce, kterou jsme doma umleli. Použít můžete sezónní zeleninu – třeba mix mrkve, hrášku a […]

pečená kuřecí stehna na česneku
Maso a ryby

Pečená kuřecí stehna s bramborami

20/11/2013

Pečené kuře je klasika české kuchyně. Pokud na něj dostanete chuť, ale víte, že sami ho nezvládnete sníst, kupte si jen kuřecí stehna. Připravili jsme pro vás rychlý chutný recept na pečená kuřecí stehna, který […]

knedlíčková polévka
Maso a ryby

Knedlíčková polévka s nudlemi a zeleninou

19/11/2013

Knedlíčková polévka je u mnoha lidí velmi oblíbená. Věděli jste, že je možné si ji připravit i bez zahuštění? Použili jsme na ni vepřová játra (můžete zvolit i drůbeží), žloutek, kousek másla, cibulku a ovesné […]

rychlá kuřecí čína
Maso a ryby

Rychlá kuřecí čína

06/11/2013

I pokud se chcete stravovat zdravě, nemusíte ze svého jídelníčku vyřazovat pokrmy z čínské, thajské nebo jiné exotické kuchyně. Při jejich přípravě ale dbejte na použití kvalitních surovin. I rychlá kuřecí čína vyžaduje kvalitní sojovou […]

domácí pizza z celozrnné mouky
Mléčné produkty

Domácí pizza z celozrnné mouky II

04/11/2013

Pokud si chcete připravit výbornou domácí pizzu, základ je ve výběru kvalitních ingrediencí. Droždí použijte spíše méně, aby vám těsto příliš nenakynulo a bylo opravdu tenké. Vyválíte z něj placku, přesunete na plech s pečícím […]

zapečené brambory s kuřecím masem
Maso a ryby

Zapečené brambory s kuřecím masem a zeleninou

30/10/2013

Zapečené brambory jsou vděčné jídlo, které můžete připravit na desítky způsobů. Všechny suroviny na tento recept bez problémů zakoupíte celoročně v obchodě. Před obědem je potřeba počítat s tím, že recept je trošku náročnější na […]

zapečený patizon se sýrem a těstovinami
Mléčné produkty

Zapečený patizon se sýrem a těstovinami

23/10/2013

Patizon je tykvovitá rostlina podobná dýním nebo třeba cuketám. Chutí je od cukety téměř k nerozeznání. Báječně se hodí především na pečení a dušení. Právě teď je doba, kdy patizony dorůstají. Můžete si je vypěstovat […]

kuřecí gyros
Maso a ryby

Rychlý kuřecí gyros

31/08/2013

Připravte si zdravý, levný a rychlý kuřecí gyros ve své kuchyni. Potřebujete k němu jen několik surovin. Maso naložíte, necháte přes noc odležet a druhý den máte výborný oběd. Gyros je tak super hlavně tehdy, kdy nemáte […]

těstoviny s cuketovou omáčkou
Maso a ryby

Těstoviny s cuketovou omáčkou a drůbežím masem

30/08/2013

Cuketová omáčka je jednou z nejoblíbenějších zdravých a dietních omáček na těstoviny. Je hrozně jednoduchá a suroviny na ni máte zkrátka vždy v ledničce. Cuketu navíc můžete koupit během celého roku, ačkoliv nejlepší je právě […]

vepřové karbanátky se žampiony
Maso a ryby

Vepřové karbanátky se žampiony

28/08/2013

Dostali jste chuť na šťavnaté karbanátky? Pokud se rozhodnete pro smažené, nejedná se o zrovna nejzdravější variantu. Proto je mnohem lepší je péci v troubě. Rovněž je zbytečné vepřové karbanátky obalovat ve strouhance nebo strouhanku přidávat do […]

pečený losos se špenátovou omáčkou
Maso a ryby

Pečený losos se špenátovou omáčkou

21/08/2013

Při přípravě ryb často chybí fantazie. Jestliže už vás omrzel losos na tradiční způsob, zkuste si plátek lososa klasicky opéci a připravit k němu vynikající špenátovou omáčku. Kombinace chutí je opravdu perfektní. Ideální je lososa […]

pečené krůtí maso se zeleninou
Maso a ryby

Pečené krůtí maso se zeleninovým pyré

14/08/2013

Připravte si lehký a vyvážený oběd – krůtí maso se zeleninou. Krůtí samozřejmě můžete nahradit kuřecím nebo vepřovým, podle vaší chuti. Zeleninová omáčka je z mrkve, cukety a rajčat. Ideální je maso podávat v kombinaci s […]

cuketový koláč
Mléčné produkty

Cuketový koláč

11/08/2013

Ochutnejte tento výborný cuketový koláč. Můžete ho vyzkoušet k večeři nebo třeba k obědu. Hodí se i jako lehká svačinka. Protože cuketa je v obchodech k dostání po celý rok, můžete si ho upéct jak […]

domácí pizza z celozrnné mouky
Obiloviny

Domácí pizza z celozrnné mouky

28/05/2013

Snad každý z nás si už doma zkusil upéct svou vlastní pizzu. Domácí pizza není vždy ideální a chvíli to trvá, než najdeme ten pravý recept. Díky Zdravé kuchařce můžete vyzkoušet domácí pizzu z celozrnné […]

bramborové placky
Přílohy k jídlu

Bramborové placky se zelím

05/05/2013

Pokud máte dnes chuť na sytou večeři, připravte si bramborové placky se zelím podle receptu původně z časopisu Albert. Zelí můžete podle chuti nahradit třeba cuketou nebo kapustou. Bramborové placky doporučuji péct na pánvi bez […]