rajčatový základ na pizzu
Recepty na hlavní jídla

Rajčatový základ na pizzu

03/05/2016

Pokud se chystáte upéct domácí pizzu, určitě vám přijde vhod recept na vynikající a jednoduchý rajčatový základ. Obsahuje jenom pár ingrediencí, takže ho uvaříte během chviličky. Jelikož jenom zlomek roku jsou k dostání chutná a […]

rajčatová omáčka s kuřecím masem
Maso a ryby

Rajčatová omáčka s mletým kuřecím masem a těstovinami

03/04/2016

Vyzkoušejte tuto vynikající rajčatovou omáčku s mletým kuřecím masem, ke které jsou ideální přílohou těstoviny nebo rýže. Rajčatová omáčka je skvělou volbou na oběd či na večeři. Skvěle zasytí a díky bylinkám také podpoří trávení. […]

česnečka
Maso a ryby

Česnečka s bramborem a vejcem

14/03/2016

Česneková polévka rozhodně patří mezi ty nejoblíbenější. Obzvlášť účinná je silná domácí česnečka, která dokáže spolehlivě vyhnat z těla viry i bakterie. Uvařte si česnečku podle našeho osvědčeného receptu. Kromě brambor a vajíčka je na […]

cípal na česneku s bylinkami
Maso a ryby

Cípal na česneku s bylinkami

22/02/2016

Cípal je vynikající ryba a ta by neměla alespoň jednou týdně chybět v žádném jídelníčku. Můžete si ji připravit v troubě nebo na grilu. Její chuť nejlépe vynikne v kombinaci s čerstvými bylinkami. Jako přílohu […]

brokolicový krém se smetanou
Krémové polévky

Dietní brokolicový krém se smetanou

01/11/2015

Brokolicový krém podle tohoto receptu připravíte během 10 minut. Jedná se o vynikající krémovou polévku z brokolice, která zahřeje během podzimních a zimních večerů. Brokolici v obchodech zakoupíte během celého roku a jelikož je plná […]

palačinky s mletým masem v rajčatové omáčce
Maso a ryby

Palačinky s mletým masem v rajčatové omáčce

04/10/2015

Palačinky se dají připravit nejen na sladko, ale i jako slané. Nevíte, co dnes uvařit k obědu? Vyzkoušejte třeba palačinky s mletým kuřecím masem a rajčaty. Skvěle zasytí a jsou připravené během okamžiku. Jestliže hledáte […]

těstoviny s kuřecím masem, šunkou a parmazánem
Maso a ryby

Těstoviny s kuřecím masem, šunkou a parmazánem

12/08/2015

Tohle jednoduché jídlo si snadno uvaříte k obědu i k večeři. Jeho příprava vyžaduje jen pár minut a věřte, že si opravdu pochutnáte. Navíc se připravuje z ingrediencí, které určitě máte běžně ve své ledničce. […]

kuřecí prsa s brokolicovou omáčkou
Maso a ryby

Kuřecí prsa a brokolicová omáčka

19/02/2015

Kuřecí prsa s brokolicovou omáčkou je rychlé a chutné jídlo, které zvládnete připravit během okamžiku. Zelená brokolice rozzáří váš talíř a vy si navíc dopřejete svou denní porci vitamínů. Vařená zelenina je navíc dobře stravitelná a […]

zapečená cuketa
Maso a ryby

Zapečená cuketa se sýrem, šunkou a vajíčkem

15/02/2015

Připravit si doma k večeři či k obědu zapečenou cuketu zvládne úplně každý. Kombinace mladé zelené cuketky, tvrdého sýru a šunky je zajisté jednou z nejchutnějších. Zapečená cuketa je úsporné jídlo, jak co se týká peněz, […]

zapečené palačinky se špenátem
Maso a ryby

Zapečené palačinky se špenátem

24/01/2015

Máte rádi palačinky? Zkuste si je připravit jako slané a zapečené například se špenátem. Tyto palačinky jsou nejen výborné na chuť, ale také perfektně zasytí. Pokud nemáte čas na zapékání, můžete je jen naplnit špenátem, […]

květáková polévka s mrkví a bramborem
Krémové polévky

Květáková polévka s mrkví a bramborem

20/01/2015

Květáková polévka se dá připravit celoročně. Květák je rychle uvařený a polévku tak zvládnete i na poslední chvíli. Navíc díky další zelenině – bramborám a mrkvi – je polévka sama o sobě krásně hustá. Stačí […]

vepřové maso s fazolkami
Maso a ryby

Vepřové maso s fazolkami

31/12/2014

Máme pro vás recept na rychlý oběd či na rychlou a lehkou večeři. Na vepřovém mase s fazolkami a smetanou si jistě pochutnáte. Můžete ho doplnit rýží, bramborami nebo celozrnnými těstovinami. Počet porcí: 2 porce […]

houbové rizoto s kuřecím masem
Maso a ryby

Houbové rizoto s kuřecím masem a parmazánem

09/11/2014

K všednímu i víkendovému obědu se perfektně hodí houbové rizoto s kuřecím masem, které zahřeje nejen na podzim. Dochutit ho můžete čerstvými bylinkami a nesmí chybět ani parmazán na posypání. Počet porcí: 4 porce Náročnost: […]

vepřový steak s pepřem a česnekem
Maso a ryby

Vepřový steak s barevným pepřem a česnekem

23/10/2014

Není nic jednoduššího než si k obědu připravit steak. Tentokrát můžete vyzkoušet vynikající vepřový steak s barevným pepřem a česnekem, který je skvělý jen tak se zeleninou i s přílohou ve formě brambor nebo rýže. […]

kuře na rajčatech
Maso a ryby

Tymiánové kuře na rajčatech

16/10/2014

Pokud máte v oblibě kuřecí maso, určitě vyzkoušejte tymiánové kuře na rajčatech z tohoto receptu. Můžete si takto připravit celé kuře nebo třeba jen kuřecí stehna, která jsou rovněž výborná. Jedná se o rychlé a […]

kuřecí steak s cibulí a česnekem
Maso a ryby

Kuřecí steak s česnekem, cibulí a bazalkou

03/10/2014

Jednoduchý kuřecí steak si můžete připravit na grilu, na pánvi i v troubě. Hodí se na oběd i k večeři a jídlo máte hotové během okamžiku. Čím déle necháte maso naložené v marinádě, tím bude […]

zapečená kapusta s vepřovým masem
Maso a ryby

Zapečená kapusta s mletým masem a bramborami

20/08/2014

Kapusta, která je bohatá na vitamíny B, C, E nebo K a minerály vápník, hořčík či draslík je aktuálně v sezóně. Neváhejte a připravte si ji s mletým masem a bramborami.Kapusta zachutná k obědu i […]

vepřové maso se zeleninovou omáčkou
Maso a ryby

Vepřové maso s lehkou zeleninovou omáčkou

14/06/2014

Pokud si chcete připravit rychlou a lehkou omáčku, sáhněte po zelenině, kterou máte v lednici. Vše rozvaříte, rozmixujete, zjemníte smetanou a výborná omáčka, která se hodí i k masu je na světě. My jsme dnes […]

domácí bramboračka
Recepty na polévky

Rychlá domácí bramboračka se zeleninou

13/06/2014

Bramboračka je tradiční česká polévka, která se dá připravit na desítky způsobů – s houbami, bez hub, s kousky zeleniny, s jemně strouhanou zeleninou. My jsme pro ni dnes zvolili klasickou barevnou – mrkev, celer, […]

pečený losos v troubě
Maso a ryby

Pečený losos v troubě s bylinkami

04/06/2014

Ryby by neměly chybět v žádném zdravém a vyváženém jídelníčku. Obecně se doporučuje jejich konzumace alespoň jednou týdně. Pokud máte rádi lososa, připravte si ho v troubě s čerstvými bylinkami. Určitě vás nezklame. Navíc zjistíte, […]