Červená řepa se využívá v teplé i studené kuchyni. Syrovou i vařenou řepu výborně zpracujete například do salátu. Hodí se do kombinace s křenem, ořechy či jablky – záleží jen na vaší chuti a fantazii. Červená řepa obsahuje betain, který brání kornatění tepen a podporuje jaterní činnost. Při řadě specifických zdravotních problémů se doporučuje pít šťáva vylisovaná ze syrové červené řepy, protože aktivuje tvorbu červených krvinek a mimo jiné řeší též potíže s trávením. Bulva červené řepy je bohatá též na sodík, vápník nebo draslík.
Kakaová buchta z červené řepy
Máme pro vás další recept s červenou řepou – když není chuť na klasické brownies, které určitě všichni znáte. Zvolili jsme kombinaci řepy, kakaa, tvarohu a zakysané smetany. Výsledek nás mile překvapil. Tato zeleninová buchta […]