Celer je zdravá a velmi oblíbená zelenina v tradiční české kuchyni. Je bohatý na vitamíny A a B, na draslík, hořčík, železo, fosfor či sodík. Obsahuje také mnoho aminokyselin. Mezi jeho pozitivní účinky patří snižování škodlivého cholesterolu, podpora detoxikace nebo snižování rizika rakoviny žaludku a tlustého střeva. Celer se v kuchyni využívá syrový, vařený i pečený. Doporučit můžeme výborný celerový salát, pečené celerové hranolky, případně lehkou svíčkovou omáčku či bramborovou polévku, kde je celer rovněž nezbytnou ingrediencí.
Rigatoni al forno – těstoviny zapečené s boloňskou omáčkou a bešamelem
Ochutnejte tradiční italské zapečené těstoviny s boloňskou a bešamelovou omáčkou. Hodí se na sytý oběd i na večeři. Ačkoliv jde o italský recept, využívají se v nich suroviny, které běžně seženete i v českých obchodech. […]