Camembert je typ plísňového sýru, který získal svůj název od stejnojmenné francouzské vesnice. Vyrábí se z nepasterovaného kravského mléka a za přítomnosti plísně zraje alespoň 3 týdny. Chuť se mění v průběhu jeho stárnutí. Chuťově je o něco jemnější než český Hermelín a v obchodech je k sehnání celoročně. Jedná se o ideální sýr k vínu, hodí se však i pro přípravu masa, salátů, na pizzu, těstoviny atd. Navíc dnes ho snadno pořídíte i s nižším obsahem tuku, takže je i vcelku dietní.
Vaječná omeleta se špenátem, šunkou a camembertem
Přinášíme vám zajímavý recept na vaječnou omeletu, kterou si můžete připravit k obědu i k večeři. Recept můžete libovolně obměňovat dle své fantazie a zásob v ledničce. V tom dnešním se zaměříme na vaječnou omeletu […]