Mrkvový dort s tvarohovým krémem

mrkvový dort
Výborný mrkvový dort s hrnkem horkého čaje

Upečte si výborný mrkvový dort, plněný tvarohovým krémem. Díky Zdravé kuchařce si ho můžete připravit v odlehčené variantě a pochutnat si na něm téměř bez výčitek. Hodí se jako rychlý víkendový moučník a je skvělý i pro speciální příležitosti.

Počet porcí: 8 až 10 porcí
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut + 50 minut pečení

Na mrkvový dort s tvarohovým krémem budeme potřebovat

Těsto:
250 g hladké mouky
5 až 6 středně velkých a jemně nastrouhaných mrkví

100 g třtinového cukru
100 g rostlinného oleje (slunečnicový, řepkový)
100 g mletých mandlí (nebo jiných ořechů)
4 vejce
1 lžičku skořice
2 lžičky jedlé sody

špetku soli
pokud těsto bude příliš hutné, přidejte mléko

Tvarohový krém:
500 g polotučného tvarohu
50 g másla
60 g třtinového cukru
1 lžíci vanilkového cukru
mleté mandle na posypání dortu

Postup přípravy

  • Všechny suroviny dobře promícháme v kuchyňském robotu a těsto nalijeme do dortové formy (ideální velikost je zhruba 25 cm).
  • Forma by měla být dobře vymazaná a vyložená pečícím papírem.
  • Mrkvový dort dáme péct do trouby rozpálené na 180 °C a pečeme ho přibližně 50 minut.
  • Dort rozkrojíme na tři díly. Předtím ho ale necháme dokonale vychladnout.
  • Mezitím se vrhneme na krém.
  • Tvaroh vyšleháme s máslem a cukrem. Ochutnáme ho, a pokud je krém málo sladký, tak ho ještě přisladíme.
  • Krém si rozdělíme na tři díly a dort namažeme. Nakonec ho ozdobíme mletými ořechy a necháme ztuhnout v ledničce – ideálně do druhého dne.

Buďte první kdo přidá komentář

Napsat komentář