Mrkvová bábovka s mandlemi a rozinkami

mrkvová bábovka s rozinkami
Výborná mrkvová bábovka z celozrnné mouky

Tahle mrkvová bábovka je opravdu vynikající. Poslouží jako zdravá snídaně či svačinka. Stejně tak ji využijete jako rychlý dezert. Bábovka je ideální na na podzimní měsíce, kdy pomalu ubývá čerstvé zeleniny a ovoce z našeho jídelníčku.

Počet porcí: 10 až 12 porcí 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 50 minut pečení
Výživové hodnoty: 2630 kcal
(82 g bílkovin, 320 g sacharidů, 108 g tuků)

Na mrkvovou bábovku budeme potřebovat

300 g strouhané mrkve
100 g mletých mandlí
250 g pšeničné celozrnné mouky
3 vejce
300 g bílého jogurtu
70 g medu
2 lžíce rostlinného oleje
hrst rozinek
2 lžičky kypřícího prášku
skořici

Postup přípravy

  • Mrkev nastrouhejte na jemno a smíchejte ji s moukou, mletými mandlemi a s kypřícím práškem.
  • Přidejte 3 vejce vyšlehaná s medem a olejem, skořici, hrst rozinek a bílý jogurt.
  • Umíchejte lepivé těsto, které přelijte do bábovkové formy.
  • Pečte přibližně 50 minut na 180 stupňů.

Buďte první kdo přidá komentář

Napsat komentář