Rebarbora je sice spíše sezónní záležitostí. Pokud si ji ale během léta zmrazíte, můžete si z ní upéct vynikající koláč v jakémkoliv ročním období. Dnes vám přinášíme recept na zdravý mandlový koláč s rebarborou a švestkami, který nadchne nejen výživovými hodnotami, ale také svou příjemnou sladkokyselou chutí.
Počet porcí: 8 až 10 porcí
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 30 minut pečení
Výživové hodnoty: 2166 kcal
(76 g bílkovin, 274 g sacharidů, 82 g tuků)
Na mandlový koláč z rebarbory budeme potřebovat
150 g ovesných vloček
100 g pšeničné celozrnné mouky
100 g rebarbory
150 g švestek
100 g mandlí
2 vejce
1 lžíce třtinového cukru
50 g medu
200 g jogurtu
kypřící prášek
Postup přípravy
- Ovesné vločky smícháme s moukou a kypřícím práškem.
- Přidáme vejce, cukr, med, mleté mandle a ovoce nakrájené na malé kousky.
- Vše smícháme dohromady a nalijeme na plech.
- Pečeme zhruba 30 minut dle výšky těsta.
Napsat komentář