Maková bábovka je rychlý, zdravý a chutný moučník, který si můžete připravit ke svačině nebo si ji dát jako dezert po nedělním obědě. Bábovka je plná kvalitních nenasycených tuků a je upečená z celozrnné mouky a třtinového cukru. Jestliže doma nemáte bábovkovou formu, můžete těsto nalít na plech nebo do biskupského chlebíčku. Podáváme s kávou, čajem nebo horkým mlékem.
Počet porcí: 8 až 10 porcí Náročnost: snadné Doba přípravy: 20 minut + 60 minut pečení
Na makovou bábovku s jablky budeme potřebovat
180 g bílého jogurtu
1 střední jablko
40 g mletých vlašských ořechů
50 g mletých lískových ořechů
40 g mletého máku
90 g pšeničné celozrnné mouky
75 g pšeničné polohrubé mouky
2 vejce
40 g třtinového cukru
50 g rostlinného oleje
2 lžičky kypřícího prášku
1 lžičku skořice
citronovou kůru
Postup přípravy
- Mouky smícháme s kypřícím práškem, mákem, mletými ořechy a s kořením.
- Vejce vyšleháme s olejem a cukrem. Vše smícháme dohromady, přidáme nastrouhané jablko a jogurt. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy (vysypáváme kokosem nebo krupicí).
- Jako bábovku pečeme na 160 stupňů přibližně hodinu.
- Ještě vlažnou bábovku vyklopíme na prkénko či na talíř.
Napsat komentář