Lasagne jsou oblíbeným italským pokrmem. Tradičně se připravují s hovězím masem, rajčatovou omáčkou a se sytým bešamelem. Vy dnes můžete vyzkoušet odlehčenou variantu – lasagne s kuřecím masem a zakysanou smetanou. Jsou opravdu vynikající.
Počet porcí: 4 porce
Náročnost: středně obtížné
Doba přípravy: 20 minut + 30 minut pečení
Na lasagne s kuřecím masem budeme potřebovat
cca 15 plátků těstovin lasagne
500 g kuřecího masa
140 g rajčatového protlaku (1 větší plechovka)
1 plechovku sterilovaných žampionů
1 cibuli
2 stroužky česneku
1,5 lžíce cukru
rostlinný olej
250 g zakysané smetany
100 g bílého jogurtu
200 g tvrdého sýru
sůl, pepř, bazalku
Postup přípravy
- Nejprve si umeleme kuřecí maso.
- Poté v hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme maso, sůl a pepř.
- Jakmile je maso opečené, dáme do hrnce rajčatový protlak, žampiony a vše zalijeme trochou vody.
- Vaříme přibližně 20 minut. Nakonec dochutíme, cukrem, vylisovaným česnekem a bazalkou.
- Druhou omáčku si připravíme smícháním zakysané smetany a jogurtu.
- Tvrdý sýr nastrouháme.
- Na dno pekáče dáme 1/4 omáčky s kuřecím masem, na to obdobné množství smetany s jogurtem, kterou rozetřeme stěrkou, a nakonec zasypeme trochou sýra.
- Takto vrstvíme, dokud máme suroviny. Zakončíme vrstvou lasagní, rajčatové omáčky, smetany a vše bohatě zasypeme sýrem.
- Pekáč vložíme do rozpálené trouby a pečeme cca 30 minut na 180 stupňů.
Napsat komentář