Koprová omáčka má své milovníky i odpůrce. Připravte si s naší zdravou kuchařkou lehkou koprovku s vajíčkem. Zvládnete ji i bez zahušťování moukou. Tato koprovka tak neobsahuje žádný lepek, je výrazná chutí brambor a kopru. Během přípravy sami snadno ovlivníte hustotu omáčky. Pokud máte chuť, můžete ji podávat nejen s vařeným vejcem, ale i s plátkem libového masa.
Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut
Na koprovou omáčku s vajíčkem budeme potřebovat
cca 500 ml vody nebo vývaru
600 g brambor
hrst čerstvého kopru
4 vejce
150 g zakysané smetany
50 ml mléka
sůl, pepř
jablečný ocet
Postup přípravy
- Do vody nebo do zeleninového vývaru vložíme nakrájené brambory a uvaříme je.
- Mezitím smícháme zakysanou smetanu s mlékem, dochutíme solí a pepřem.
- Jakmile jsou brambory uvařené, zhruba 2/3 jich dáme pryč, zbytek necháme ve vodě a rozmixujeme.
- Přidáme mléko se zakysanou smetanou, nakrájený kopr a vložíme zpět brambory. Už nevaříme, jen mírně zahřejeme.
- Dochutíme jablečným octem a podáváme s vařeným vejcem.
Napsat komentář