Lasagne nemusíte nutně připravovat z mletého masa a bešamelu. Můžete dát přednost i této odlehčené variantě. Mleté maso nahraďte libovou šunkou a bešamel ricottou umíchanou se špenátem a vajíčkem. Určitě špenátové lasagne vyzkoušejte. Jsou snadné, rychlé a třeba vás inspirují i k dalším zajímavým variacím.
Počet porcí: 2 porce Náročnost: středně obtížné Doba přípravy: 20 minut + 30 minut pečení
Na lasagne se špenátem budeme potřebovat
120 g těstovin lasagne
1 vejce
200 g čerstvého nebo mraženého špenátu
200 g ricotty
100 g šunky
50 g eidamu
sůl
máslo na vymazání pekáče
Postup přípravy
- Čerstvý špenát spaříme, mražený chvilku povaříme a rozmrazíme.
- Smícháme ho s ricottou a vyšlehaným vejcem. Podle potřeby trošku osolíme.
- Tuto směs si rozdělíme na třetiny. První třetinu nalijeme na dno vymazaného pekáče a přikryjeme ji těstovinami (nemusíme je vařit, stačí opláchnout vlažnou vodou).
- Dále pokračujeme nakrájenou šunkou, ricottovou směsí a další vrstvou těstovin.
- Zakončíme ricottou a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.
- Zapékáme přibližně 30 minut.
Napsat komentář