Tento kynutý koláč si můžete upéct na desítky způsobů. Když umíte kynuté těsto, tak je velmi jednoduché. Příprava kynutého tvarohového koláče je ale o něco časově náročnější, jistě se však vyplatí. Tvarohovo-ořechovo-jablečná náplň je vynikající a skvělou volbou pro sychravé podzimní měsíce.
Počet porcí: 6 až 8 porcí
Náročnost: středně obtížné
Doba přípravy: 20 minut + kynutí + 30 minut pečení
Výživové hodnoty: 1629 kcal
(74 g bílkovin, 218 g sacharidů, 49 g tuků)
Na kynutý tvarohový koláč budeme potřebovat
Těsto:
120 g pšeničné celozrnné mouky
80 g pšeničné hladké mouky
1 lžičku sušeného droždí
cca 100 ml vody (nebo více podle potřeby)
1 vejce
20 g másla
1 lžičku cukru
špetku soli
Tvarohová náplň:
300 g tvarohu
20 g třtinového cukru
1 vejce
vanilku
2 až 3 jablka
50 g nasekaných lískových ořechů
Postup přípravy
- Nejprve si z droždí, cukru a vody uděláme kvásek. Až nám vzejde, smícháme ho s moukou, solí, rozpuštěným máslem a vajíčkem. Vypracujeme těsto, které necháme kynout zhruba hodinu.
- Těsto vyválíme a přendáme do koláčové formy.
- Z tvarohu, cukru a vajíčka vyšleháme směs, kterou koláč naplníme.
- Poklademe pokrájenými jablky a posypeme oříšky.
- Pečeme na 180 stupňů cca 30 minut.
Napsat komentář