Pro všechny milovníky sladkého kynutého pečiva Zdravá kuchařka připravila recept na tvarohové rolky. Tyto rolky jsou výborné ke kávě i k čaji. Jde o jednoduchý recept, podle kterého je zvládne upéct úplně každý. Jsou podobné skořicovým rolkám, takže pokud hledáte změnu, recept určitě vyzkoušejte.
Počet porcí: 8 až 12 porcí
Náročnost: středně obtížné
Doba přípravy: 20 minut + 1 hodina kynutí + 30 minut pečení
Na kynuté tvarohové rolky budeme potřebovat
Těsto:
500 g pšeničné hladké mouky
250 ml vlažného mléka
1 sáček sušeného droždí
4 lžíce cukru
1 vejce
špetku soli
4 lžíce slunečnicového oleje
Tvarohová náplň:
500 g tvarohu
40 g třtinového cukru
1 vejce
1 lžičku vanilkového extraktu nebo vanilkový cukr
Postup přípravy
- Z mléka, sušeného droždí a cukru připravíme kvásek.
- Jakmile nám vzejde, přilijeme ho k mouce se špetkou soli, přidáme vyšlehané vejce a olej. Těsto dobře prohněteme a necháme přibližně hodinu kynout.
- Po nakynutí ho vyválíme zhruba na 1 cm tlustý plát, který naplníme tvarohovou směsí (tu jsme připravili vyšleháním uvedených surovin).
- Zavineme do rolády a krájíme zhruba na 2 cm široké plátky, které skládáme na plech nebo do zapékací misky, vyložené pečícím papírem. Na plechu necháme ještě 10 minut kynout.
- V rozpálené troubě pečeme zhruba 30 minut.
Napsat komentář