Tyhle kynuté tvarohové rohlíčky jsou tak dobré a tak rychlé, že je určitě musíte vyzkoušet. Můžete si je upéct na snídani, na svačinu i jako zákusek ke kávě pro návštěvu. Pokud máte chuť, náplň klidně můžete změnit na makovou, povidlovou, ořechovou nebo třeba jablečnou.
Počet porcí: 12 kusů
Náročnost: středně těžké
Doba přípravy: 20 minut + kynutí + 30 minut pečení
Výživové hodnoty: 1422 kcal
(72 g bílkovin, 194 g sacharidů, 38 g tuků)
Na kynuté tvarohové rohlíčky budeme potřebovat
Kynuté těsto:
100 g pšeničné celozrnné mouky
100 g pšeničné hladké mouky
20 g rozpuštěného másla
1 vejce
100 ml vlažné vody
1 lžičku cukru
1 lžičku sušeného droždí
špetku soli
Tvarohová náplň:
300 g tvarohu
20 g třtinového cukru
1 vejce
rozinky
mleté mandle nebo plátky mandlí na posypaní
vanilku
citronovou kůru
Postup přípravy
- Nejprve si připravíme těsto. Z vody, droždí a cukru vyrobíme kvásek. Ten přelijeme k mouce, soli, vajíčku a rozpuštěnému máslu.
- 1 hodinu počkáme, než těsto vykyne. Poté ho rozdělíme na dvě poloviny. Z každé vyválíme kruh a ten rozdělíme na šestiny.
- Každý trojúhelník naplníme tvarohovou náplní, dáme do něj rozinky a zavineme. Vytvarujeme do rohlíčku.
- Rohlíčky skládáme plech, kde je zdobíme mandlemi. Můžeme potřít mlékem.
- Pečeme na 180 stupňů zhruba 30 minut.
Napsat komentář