Máte v ledničce květák a přemýšlíte, co z něj uvařit? Vyzkoušejte tuto květákovou placku, která je rychlá, sytá a moc dobrá. Stačí květák uvařit a doplnit šunkou, sýrem a bylinkami podle libosti. Můžete také použít další sezónní zeleninu, na kterou budete mít chuť.
Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 40 minut pečení
Na květákovou placku budeme potřebovat
1 menší květák
60 g jemných ovesných vloček
1 vejce
2 plátky (50 g šunky)
40 g eidamského sýru
cca 30 ml polotučného mléka
malou hrst petrželky
sůl, pepř
Postup přípravy
- Květák očistíme, pokrájíme a dáme vařit. Až se uvaří, necháme ho vystydnout, přendáme do mísy a rozmačkáme vidličkou.
- Ke květáku přidáme vajíčko, sůl, pepř, ovesné vločky a vše pečlivě zamícháme.
- Přidáme nastrouhaný sýr, pokrájenou šunku a petrželku.
- Hotovou směs přemístíme do koláčové formy vyložené pečícím papírem a pečlivě ji rozetřeme.
- Dáme péct do trouby zhruba na 40 minut.
- Podáváme s čerstvou zeleninou a můžeme doplnit i kouskem pečiva.
Napsat komentář