Jednoduchý kuřecí steak si můžete připravit na grilu, na pánvi i v troubě. Hodí se na oběd i k večeři a jídlo máte hotové během okamžiku. Čím déle necháte maso naložené v marinádě, tím bude mít výraznější chuť česneku a cibuli. Určitě je tedy dobré ho naložit přes noc. Jako příloha se hodí brambory, rýže i zeleninový salát.
Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut
Na kuřecí steak s česnekem budeme potřebovat
2 plátky z kuřecích prsou
1 stroužek česneku
1/2 cibule
hrst čerstvé bazalky
30 g rostlinného oleje
sůl
Postup přípravy
- Maso si naložíme alespoň 6 hodin před přípravou, ideálně přes noc.
- Jemně ho naklepeme rukou a potřeme směsí nadrobno nakrájeného česneku, cibule, bazalky a oleje.
- Na rozpálené pánvi opečeme z obou stran. Ke konci pečení můžeme přiklopit.
- Před podáváním osolíme. Podáváme s pečivem, bramborami nebo se zeleninovým salátem.
Napsat komentář