Zdravá a lahodná kuřecí polévka s žitnými nudlemi zasytí k obědu i k večeři. Vývar z kuřecího masa doplňují brambory a zelenina. Díky lehké dostupnosti jednotlivých surovin si tuto polévku můžete připravit během celého roku. Jestli ve své spíži nenajdete žitné nudle, snadno je můžete nahradit nudlemi z tvrdozrnné pšenice nebo amarantu.
Počet porcí: 4 porce Náročnost: snadné Doba přípravy: 20 minut
Na kuřecí polévku budeme potřebovat
800 ml vody
3 mrkve
200 g květáku
100 g kuřecího masa (prsa, stehenní řízky nebo jiné)
1 bramboru
60 g nudlí z žitné mouky
máslo
1 kuřecí bujón
libeček
Postup přípravy
- Máslo si rozpustíme v hrnci, krátce na něm orestujeme mrkev, květák a brambory, zalijeme vodou, přidáme maso a bujón a vaříme cca 10 minut.
- Vyjmeme uvařené kuřecí maso, pokrájíme na malé kousky a vrátíme zpět do hrnce.
- Přidáme libeček a vaříme dalších 10 minut. V závěru nasypeme nudle, minutku povaříme a necháme 5 minut odstát.
Napsat komentář