Drůbeží maso je dnes jednoznačně nejoblíbenější. Pokud jste už přejedení kuřecího masa, vyzkoušejte krůtí. Z krůtích prsou si můžete připravit celou řadu receptů. Jedním z nich je i šťavnatý krůtí steak, který ve Zdravé kuchařce najdete dneska. Můžete ho připravit na grilu i na grilovací pánvi. Vhodnou přílohou jsou brambory i rýže. Je dobrý také pouze se zeleninou.
Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut
Na krůtí steak budeme potřebovat
500 g krůtích prsou
oblíbené sušené nebo čerstvé bylinky
sůl
rostlinný olej
Postup přípravy
- Maso očistíme a omyjeme, dokonale osušíme.
- Nakrájíme ho na plátky o síle přibližně 2 cm, které vložíme do pánve s rozpáleným olejem.
- Maso opékáme 3 minuty z každé strany – plotýnku necháme na nejvyšší výkon.
- Poté ho odstavíme, posypeme z obou stran bylinkami, osolíme a přikryjeme poklicí či alobalem.
- Necháme odpočinout 20 minut a poté servírujeme.
Napsat komentář