Krůtí steak s bylinkami

krůtí steak
Šťavnatý krůtí steak s rýží a fazolkami

Drůbeží maso je dnes jednoznačně nejoblíbenější. Pokud jste už přejedení kuřecího masa, vyzkoušejte krůtí. Z krůtích prsou si můžete připravit celou řadu receptů. Jedním z nich je i šťavnatý krůtí steak, který ve Zdravé kuchařce najdete dneska. Můžete ho připravit na grilu i na grilovací pánvi. Vhodnou přílohou jsou brambory i rýže. Je dobrý také pouze se zeleninou.

Počet porcí: 2 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut

Na krůtí steak budeme potřebovat

500 g krůtích prsou
oblíbené sušené nebo čerstvé bylinky
sůl
rostlinný olej

Postup přípravy

  • Maso očistíme a omyjeme, dokonale osušíme.
  • Nakrájíme ho na plátky o síle přibližně 2 cm, které vložíme do pánve s rozpáleným olejem.
  • Maso opékáme 3 minuty z každé strany – plotýnku necháme na nejvyšší výkon.
  • Poté ho odstavíme, posypeme z obou stran bylinkami, osolíme a přikryjeme poklicí či alobalem.
  • Necháme odpočinout 20 minut a poté servírujeme.

Buďte první kdo přidá komentář

Napsat komentář