Krémovou pórkovou polévku si můžete připravit z čerstvého i mraženého póru. Místo tučné smetany se v receptu na zahušťování používá mléko a rozmixované brambory. Krémová pórková polévka s čočkou je hutná a díky luštěnině i skvěle zasytí.
Počet porcí: 4 porce Náročnost: snadné Doba přípravy: 20 minut
Na pórkovou polévku s červenou čočkou budeme potřebovat
800 ml vody
200 g čerstvého pórku
2 větší brambory
100 ml mléka
60 g loupané červené čočky
máslo
1 zeleninový bujón
libeček
Postup přípravy
- Brambory nakrájíme na drobné kostičky, pór na kolečka. Oboje orestujeme na másle a zalijeme vodou. Přidáme bujón a vaříme cca 20 minut.
- Mezitím si uvaříme čočku, kterou před vařením řádně vypereme.
- Po změknutí zeleniny stáhneme z plotny, přilijeme mléko a dohladka rozmixujeme.
- Nakonec přidáme uvařenou čočku a sušený libeček.
Polévka je vynikající.