Krémové polévky jsou velmi oblíbené, chutné a jednoduché na přípravu. Klasikou mezi nimi je krémová mrkvová polévka. Krémovou konzistenci vytvoříme buď smetanou na vaření nebo dietněji bramborou a mlékem. Polévku podáváme s pečivem nebo jen tak. Je ideální především k večeři nebo jako součást oběda.
Počet porcí: 4 porce Náročnost: snadné Doba přípravy: 20 minut
Na mrkvovou polévku budeme potřebovat
800 ml vody
4 mrkve
2 brambory
100 ml mléka
máslo
1 zeleninový bujón
směs polévkového koření (libeček, petržel, pažitka)
Postup přípravy
- Na másle orestujeme nakrájenou mrkev s bramborami, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Jakmile se polévka začne vařit, přidáme zeleninový bujón a vaříme zhruba 20 minut.
- Poté přilijeme mléko a rozmixujeme ponorným mixérem.
- Ještě chvilku ohřejeme a zasypeme bylinkami dle chuti – majoránka, libeček, petržel, pažitka atd. Můžeme použít čerstvé i sušené.
Napsat komentář