Tato polévka je ideální volbou do chladnějšího počasí. Kapusta je oblíbená zelenina, která je bohatá na vápník, hořčík, selen nebo draslík a která neodmyslitelně patří do české kuchyně. Kapustová polévka se dá lehce připravit i ze zbytku, protože vám na ni stačí jen kousek kapusty.
Počet porcí: 2 až 4 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut
Na krémovou kapustovou polévku budeme potřebovat
800 ml zeleninového vývaru
3 brambory
2 mrkve
máslo
cca 200 g kapusty
Postup přípravy
- Na másle orestujeme nakrájené brambory a mrkev. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
- Vaříme, dokud zelenina není měkká.
- Rozmixujeme, do hrnce přidáme nakrájenou kapustu a ještě chvilku povaříme.
- Dochutíme solí a pepřem.
Napsat komentář