Bublanina je lehkým a oblíbeným moučníkem. Smícháním základního těsta s kokosem dosáhnete nové chuti, které se, pokud patříte mezi milovníky kokosu, nebudete moci nabažit. Tato kokosová bublanina se dá připravit s jakýmkoliv čerstvým či mraženým ovocem. Ideální jsou drobné plody, jako právě ostružiny, maliny nebo třeba rybíz.
Počet porcí: 10 porcí
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 40 minut pečení
Výživové hodnoty: 2175 kcal
(55 g bílkovin, 226 g sacharidů, 122 g tuku)
Na kokosovou bublaninu budeme potřebovat
140 g pšeničné celozrnné mouky
140 g strouhaného kokosu
300 g ostružin (čerstvé, mražené)
3 vejce
250 ml mléka
40 g medu
20 g třtinového cukru
1 lžičku kypřícího prášku
Postup přípravy
- Mouku smícháme s kokosem a kypřícím práškem.
- Do vyšlehaných vajíček přidáme cukr a med. Vše s pomocí mléka spojíme dohromady.
- Těsto vylijeme do vymazané zapékací misky, poklademe ostružinami a dáme péct do trouby.
- Pečeme na 180 stupňů přibližně 40 minut.
Napsat komentář