Pokud máte doma starší banány a přemýšlíte jak je zužitkovat, upečte si třeba tento banánový chlebíček. Není příliš sladký a chuť banánů v něm doplňuje kakao a kokos. Pokud se vám ale cukru bude zdát málo, můžete samozřejmě přidat, nebo vyzkoušet některé jiné sladidlo – třeba med, rýžový nebo datlový sirup.
Počet porcí: 5 porcí
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 45 minut pečení
Výživové hodnoty: 935 kcal (32 g bílkovin, 144 g sacharidů, 21 g tuků)
Na banánový chlebíček budeme potřebovat
40 g pšeničné celozrnné mouky
40 g pšeničné polohrubé mouky
50 g ovesných vloček
2 střední zralé banány
2 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
2 lžičky jogurtu
1 lžíci medu
kakao
kokos na posypání
špetku kypřícího prášku do pečiva
skořici
Postup přípravy
- Smícháme sypké suroviny – mouky, ovesné vločky, kakao, skořici a kypřící prášek.
- V misce vidličkou rozmačkáme banány, které smícháme s jogurtem, medem a žloutky. Hmotu pečlivě rozmícháme.
- Vyšleháme si tuhý sníh z bílků.
- První dvě směsi spolu promícháme a přidáme k nim sníh.
- >Naplníme formu biskupského chlebíčku (jestliže nemáme silikonovou, vymažeme si ji máslem a vysypeme kokosem) vzniklou hmotou, kterou bohatě posypeme kokosem.
- Pečeme na 180 stupňů přibližně 45 minut.
- Chlebíček podáváme vychlazený. Můžeme ho dochutit jogurtem, tvarohem nebo jen namazat višňovou či rybízovou marmeládou.
Napsat komentář