
Ačkoliv sezóna jahod pomalu končí, je tu pro vás ještě jeden rychlý recept, který doporučujeme vyzkoušet. Inspirovali jsme se v Kuchařce ze Svatojánu. Hutná jahodová buchta s vločkami nadchne každého milovníka sladkých snídaní a svačin. Potěší i jako moučník ke kávě.
Počet porcí: 8 až 10 porcí
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 15 minut + 30 minut pečení
Na jahodovou buchtu s jablky budeme potřebovat
100 g pšeničné celozrnné mouky
100 g pšeničné hladké mouky
50 g slunečnicového oleje
2 vejce
100 ml mléka
250 g jablek
40 g třtinového cukru
2 lžičky kypřícího prášku
30 g jemných ovesných vloček
10 g strouhaného kokosu
10 g medu
200 g jahod
Postup přípravy
- Mouky smícháme s kypřícím práškem.
- Vejce vyšleháme se slunečnicovým olejem a cukrem.
- Vše smícháme, přidáme nastrouhaná jablka a mléko.
- Vznikne nám husté těsto, které nalijeme do zapékací misky.
- Poklademe očištěnými a nakrájenými jahodami.
- Z ovesných vloček, kokosu a medu připravíme drobenku, kterou vše zasypeme.
- Pečeme přibližně na 180 stupňů, zhruba 30 minut – dokud nám drobenka nezezlátne.
Pokud milujete chuť jahod v kombinaci s nadýchaným těstem, vyzkoušejte i kynutý jahodový koláč s tvarohem nebo piškotový dort se zakysanou smetanou a jahodami.
Napsat komentář