Jestliže máte chuť na sladký koláč s tvarohem a ovocem, upečte si jablečný tvarožník s ořechy. Recept na něj je opravdu jednoduchý. Můžete si ho připravit na plechu i do formy na biskupský chlebíček. Tvarožník se pak skvěle hodí na snídani nebo na svačinu. Díky tvarohu a ořechům obsahuje kvalitní bílkoviny a tuky, které vás zasytí na delší dobu. Inspirováno Biokuchařkou od Hanky Zemanové.
Počet porcí: 6 až 8 porcí
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 40 minut pečení
Výživové hodnoty: 1559 kcal (76 g bílkovin, 149 g sacharidů, 75 g tuků)
Na jablečný tvarožník budeme potřebovat
300 g tvarohu
2 vejce
1 jablko
60 g pšeničné krupice (může být i celozrnná)
50 g nasekaných mandlí
50 g nasekaných lískových ořechů
hrst sušených švestek nebo rozinek
40 g třtinového cukru
1 lžičku vanilkového extraktu
kousek 60 % čokolády k nastrouhání
1 lžičku kypřícího prášku
zázvor, skořici
Postup přípravy
- Krupičku smícháme s kypřícím práškem. Přidáme nasekané mandle, lískové ořechy a nakrájené sušené ovoce.
- Tvaroh vyšleháme s celými vejci, cukrem a vanilkovým extraktem.
- Přidáme nastrouhané jablko, skořici, zázvor a vše smícháme dohromady.
- Hotovou směs nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.
- Nastrouháme na ni hořkou čokoládu a dáme péct. Pečeme na 180 °C cca 40 minut.
- Jestliže máme vyšší formu, dobu pečení přizpůsobíme.
Napsat komentář