Tuto zdravou a chutnou jablečnou buchtu, která se dá připravit z letních i podzimních jablíček, si určitě zamilujete. Pokud máte jablek nadbytek, můžete je takto dobře zpracovat. Jablečná buchta na plech je chutný a zdravý moučník, který je skvělou alternativou k nejrůznějším jablečným koláčům a závinům.
Počet porcí: 10 porcí (malý plech)
Náročnost: středně těžké
Doba přípravy: 30 minut + 30 minut pečení
Výživové hodnoty: 2816 kcal
(60 g bílkovin, 404 g sacharidů, 107 g tuků)
Na jablečnou buchtu na plech budeme potřebovat
150 g pšeničné hladké mouky
150 g pšeničné celozrnné mouky
60 g másla
2 vejce
1 kg jablek
60 g vlašských ořechů
30 g třtinového cukru
vanilku
skořici
kypřící prášek
Postup přípravy
- Jablka nakrájíme a očistíme, nastrouháme na hrubém struhadle a vymačkáme z nich nadbytečnou šťávu. Poté je smícháme s cukrem, vanilkou a skořicí.
- Z mouky, kypřícího prášku, másla a vajec zpracujeme těsto, které dáme na půl hodiny odpočinout do lednice.
- Poté jej rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme. Na dno vymazaného pekáče dáme první placku, na ní polovinu množství mletých ořechů, jablečnou směs, druhou polovinu ořechů a druhé těsto.
- Pečeme 30 minut na 180 stupňů.
Vyzkoušet můžete i naše další moučníky ze šťavnatých jablíček, například vláčnou bábovku s tvarohem, jablečný obrácený koláč nebo vynikající ořechové suflé s jablky.
Napsat komentář