
Připravte si rychlou a jednoduchou frittatu. Pokud milujete různé omelety, určitě vás nadchne i tato. Frittata je jedním ze symbolů italské kuchyně. Jejím základem by vždy měly být čerstvá vejce. Ty se následně doplní o různou zeleninu, šunku, salám nebo sýr. Ochutnejte frittatu se šunkou, sýrem a špenátem z aktuálního receptu. Určitě si ji oblíbíte.
Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 40 minut
Na italskou frittatu se šunkou a sýrem budeme potřebovat
5 vajec
500 g uvařených brambor
120 ml mléka
50 g šunky
60 g nastrouhaného tvrdého sýru (eidam, čedar)
cca 100 g čerstvého špenátu
cibuli
máslo
sůl, pepř, čerstvé bylinky
Postup přípravy
- Nejprve si uvaříme brambory: oškrabeme je a nakrájíme na plátky, dáme vařit zhruba na 10 minut.
- Mezitím si rozšleháme vejce s mlékem (nemusíme moc pečlivě, můžeme nechat i kousky žloutků a bílků vcelku).
- Uvařené brambory opečeme na pánvi, kterou následně budeme moci dát do trouby, spolu s cibulí.
- Zalijeme rozšlehanými vejci a mírně promícháme. Poté přidáme nakrájený spařený špenát, šunku a koření podle chuti. Přiklopíme pokličkou a zapékáme na plotýnce zhruba 10 minut.
- Po deseti minutách pánev vložíme do trouby pod gril a frittatu posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme dalších 5 až 10 minut podle teploty.
- Podáváme s čerstvou zeleninou.
Napsat komentář